Vatandaşlar gece gündüz tetikte: Korkudan uyuyamıyorlar - Karabük Haber Postası
vatandaslar gece gunduz tetikte korkudan uyuyamiyorlar fFKdk6nI jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ağustos, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Vatandaşlar gece gündüz tetikte: Korkudan uyuyamıyorlar

Bolu’nun Göynük ilçesinde 3 gün önce çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ediyor. Ekiplerle beraber sahada çalışan vatandaşlar, gece gündüz tetikte olduğunu ve uyuyamadıklarını söyledi.

Bekirfakılar köyündeki ormanlık alanda 15 Ağustos Perşembe günü saat 12.30 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmaları 3’üncü gününde devam ediyor. Vatandaşların zarar görmemesi için tedbir amacıyla bazı köyler boşaltıldı. Bekirfakılar köyünde evlerini ve hayvanlarını bırakmak istemeyen vatandaşlar ise gece gündüz tetikte. Ekiplerle birlikte gözlerine bir an olsun uyku girmeyen vatandaşlar, söndürme çalışmalarına katılıyor.

“Gece boyu tetikteyiz”

Tüm köylere yardıma giden Nuri Kocayiğit, “Daha önce Bolu’da böyle bir yangın olmadı. Çok büyük yangın, aynı zamanda geniş alana yayıldı. Mevki zor, sıkıntılı. Birçok yere yol yok. Allah yardımcımız olsun. Gece boyu tetikteyiz. Yan köylere her yere yardım ediyoruz. Ekiplerle beraber biz de seferber oluyoruz” dedi.

“Ömrümde böyle bir şey görmedim”

Komşusuna yardıma gelen Emrullah Kapısuz, “Ömrümde böyle bir yangın görmedim. Komşumun kümesine yangın gelmesin diye yardıma geldim. Gece boyu tetikteyiz. Ekipler de seferber oldu. Ömrümde böyle bir şey görmedim, yangın 4 saatte 15 kilometre alana yayıldı.

Beyazettin Sağlamöz ise “Yangın şu an biraz sakinleşti. Daha önce bu büyüklükte yangın olmadı” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin