Karabük Postası tarafından
15 Kasım, 2021 07:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

VATANDAŞLAR AŞI OLMAMAKTA HALA DİRETİYOR

Üç haftadır vaka oranında birinci olan Karabük’te aşı seferberliği başladı.Sağlık ekipleri sahaya çıkıp vatandaşları aşıya ikna etmeye çalışıyor Yeni tip korona virüs vaka oranında 30 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında da en yüksek iller arasında birinci sırada yer alan Karabük’te sağlık ekipleri aşı oranlarını artırmak için seferberlik başlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 30 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında açıkladığı haftalık vaka oranı tablosunda Karabük 536,50’lik oranla yine birinci sırada yer aldı. Üç haftadır vaka oranında birinci sırada yer alan kentte İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri halkın sağlığını korumak ve Covid-19 ile mücadele için aşılama çalışmalarını hızlandırdı. Her gün iş yerlerinde, pazar yerlerinde, sanayi sitelerinde, okullarda, cami önlerinde kurulan mobil aşı araçları ile vatandaşları bilgilendiren ekipler, aşıya ikna etmeye çalışıyor. İkinci doz aşıda yüzde 74.6 oranına yaklaşılan kentte hedef bir an önce mavi kategorideki iller arasında yer almak. “İkinci dozda istediğimiz noktaya ulaşabilmiş değiliz” İHA muhabirine konuşan Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Melih Tarık Özdemir, “Yüzde 75 barajını aşamamamız nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğümüzün tamamının seferber olduğunu söyleyebilirim. İnsanların yoğun olarak bulunduğu her yerde olmaya çalışıyoruz aşı yapmak için. İnsanlardan beklentimiz de buna itibar göstermeleri ve gelip aşılarını olmaları. Özellikle ikinci dozda istediğimiz noktaya ulaşabilmiş değiliz” ifadelerini kullandı. “Bizi dinlememeyi tercih ediyorlar” Vatandaşların resmi açıklamaları doğrultusunda hareket etmelerini istediklerini ifade eden Özdemir, korona virüse karşı en büyük silahın maske, mesafe ve hijyen ile aşının olduğunu anlattı. Özdemir, “Bunlara dikkat etmeye devam etmemiz lazım. Pazarı dolaşıyoruz. Birçoğu takmıyor. Aşı hakkında bilgilendirmeye çalıştığımızda bizi dinlememeyi tercih ediyorlar. Beklentimiz eşinden dostundan komşusundan duyduğunu değil, müdürlüğümüzün ve bakanlığımızın yapmış olduğu resmi açıklamalara bağlı olarak pandemiye karşı bizimle beraber hareket etmeleri. İnsanlar pandemi bitmiş zannediyor. Aşı olmanın yeterli olmadığını veya gereksiz olduğunu zannediyorlar. Bu konuda hastaneden bilgileri alabilirler. Yoğun bakımlar ciddi şekilde doluluk içeriyor. Birçoğu da aşısını tamamlamamış ya da hiç olmamış insanlar” diye konuştu. Aşı çalışmalarına Organize Sanayi Bölgesinden başladıklarını aktaran Özdemir, işçilerin ilgilerinin yoğun olduğunu söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
19 Haziran, 2025 13:17 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

TİGAD Başkanı Geçgel: “Anadolu Basınına Darbe Vuran Zulmün Altında Kalmayacağız!”

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel,
hükümetin uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basının gelir kaynaklarının kesilmesine sert tepki gösterdi.

Geçgel, Anadolu Basınının susturulmak istendiğini belirterek, "Basının üç kuruşluk ekmeğinden tasarruf olmaz" dedi.

“Kapılarımıza kilit vurmaya hazırız”

Geçgel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yürüttüğü ekonomi programına eleştirilerde bulunarak, "Eğer bu ülkenin refahı yerel basının üç kuruşluk abonelik ve ilan gelirleriyle sağlanacaksa, bizler basın kuruluşları olarak kapılarımıza kilit vurmaya hazırız!" dedi.

"Kamuda Şatafat Sürüyor, Fatura Yerel Basına Kesiliyor"

Geçgel, Türkiye'nin kamu israfında sınır tanımadığını belirterek, "Türkiye makam aracı cennetine dönüşmüş, kamuda israf diz boyunu aşmışken, tasarrufu Anadolu Basınının gelirinden yapmak adaletsizliktir, vicdansızlıktır" ifadelerini kullandı.

"Bu Nasıl Vicdan, Bu Nasıl Adalet Anlayışı?”

Anadolu Basınının nefessiz bırakılmak istendiğini dile getiren Geçgel, “Zaten zorlukla ayakta duran Anadolu basını, adeta boğulmak isteniyor. Bu milletin sesine kasteden bu anlayışı asla kabul etmiyoruz! Anadolu Basını yalnızca haber kaynağı değil, aynı zamanda bu milletin hafızası ve vicdanıdır. Siz Anadolu Basınının üç kuruşluk ekmeğine göz dikerek aslında bu milletin sesini kesmeye çalışıyorsunuz" dedi.

Sayın Şimşek’e Açık Sorular

Geçgel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e açık sorular yöneltirken “Bu kararları hangi akılla aldınız? Kimlerin tavsiyesiyle Anadolu basınına bu operasyonu yapıyorsunuz? Hangi ekonomi anlayışı basının boğazına çökmeyi tasarruf sayar?" ifadelerini kullandı.

"Bu Gidişle Gazeteler Kapanacak, Siteler Susacak"

Uygulanan ekonomik politikalarla Anadolu Basınının yok olma noktasına geldiğini savunan Geçgel, "Eğer bu yanlıştan dönülmezse, yakında gazeteler kapanacak, internet siteleri susacak, Anadolu’nun sesi tamamen kesilecek. Tasarruf edilmek isteniyorsa bunun adresi Anadolu Basını değil, kamudaki lüks harcamalardır. Gerçek tasarrufu görmek isteyenlere adres bellidir. Makam araçları, şatafat, israf, lüks! Basının üç kuruşluk ekmeğinden elinizi çekin! Anadolu Basını susturulamaz!” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin