Reklam
Reklam

Bolu’da 14 köyün yaylasında mendereslerin görüntüsü mest etti

boluda 14 koyun yaylasinda mendereslerin goruntusu mest etti Eaz2zfSP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’da Sarıalan Yaylası’ndaki menderesler, mayıs karıyla kartpostallık görüntüler oluşturdu. Beyaza bürünen doğa harikası yayla, görenleri kendine hayran bıraktı.

Doğasıyla ünlü Bolu’da, mayıs ayında kış güzelliği yaşanıyor. 14 farklı yaylanın bir araya gelmesiyle oluşan Sarıalan Yaylası’nda dün etkili olan kar yağışı, bölgeyi beyaz örtüyle kapladı. Yaylanın içinden kıvrılarak akan ve görsel bir şölen sunan mendereslerin karlı manzarası fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için bulunmaz bir fırsat sundu.

“Asker psikolojisiyle bu güzelliğin farkında değildim”

Bölgeyi gezmek için Kocaeli’den gelen doğasever Emrah Temel, “Daha önce 2000’li yıllarda Bolu Komando Tugayı’nda askerlik yapmıştım. O dönemlerde buraya çıkmak çok nasip oldu ancak o zamanki asker psikolojisiyle bu güzelliğin farkında değildim. Zaman zaman Bolu’ya ziyarete geldiğimde Sarıalan Yaylası’na da mutlaka geliyorum” dedi.

“Bolu’ya beyaz örtü yakışıyor”

Sarıalan’daki mendereslerin etkileyici bir doğa harikası olduğunu vurgulayan Temel, “Mayıs ayında kar görmek enteresan ama her zamanki gibi Bolu ’Boluluğunu’ yaptı. Bolu’ya da yakışan budur, Bolu’ya beyaz örtü yakışıyor” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Zonguldak’ta terör örgütü operasyonunda gözaltına alınan 4 öğrenciden 3’ü tutuklandı

zonguldakta teror orgutu operasyonunda gozaltina alinan 4 ogrenciden 3u tutuklandi 9qNvzVGX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta polis ekiplerince yasa dışı sol terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3’ü tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında THKP-C, Dev-Yol ve Devrimci Hareket örgütleri içerisinde faaliyet gösterdikleri ve Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) ile bağlantılı oldukları iddia edilen 4 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda N.Ş., S.D., İ.K. ve B.O. isimli öğrenciler yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen çeşitli dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden N.Ş., S.D. ve B.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden İ.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin