Reklam
Reklam

Valilikten Yaşlı Kadının Ölümüne İlişkin Açıklama: “Gerçeği Yansıtmayan, Yanlış Algıya Yol Açabilecek Paylaşımlara İtibar Edilmemeli”

dwa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2026 12:42 tarihinde yayınlandı
0

 Karabük Valiliği, Bulak köyünde 80 yaşındaki Zehra Bölüm’ün hayatını kaybetmesiyle ilgili gerçeği yansıtmayan, yanlış algıya yol açabilecek paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini, olayla ilgili adli sürecin ilgili birimler tarafından titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Bulak köyünde tek başına ikamet eden Zehra Bölüm’ün evinin bahçesinde kızı tarafından hareketsiz halde görülmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istendiği, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde yaşlı kadının hayatını kaybettiğinin belirlendiği ifade edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan sosyal incelemede, merhumenin beş çocuğunun bulunduğu, tüm çocuklarının evli olduğu ve anneleriyle düzenli ve yakından ilgilendikleri tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, iki çocuğunun Bulak köyünde ikamet ettiği, merhumeye çok yakın mesafede yaşadıkları ve günlük bakım ile ihtiyaçlarının karşılanması konusunda düzenli destek sağladıkları belirtildi.
Yaşlı kadının Bulak köyünde kendisine ait üç katlı müstakil bir evde tek başına yaşadığı, eşinden kalan emekli aylığı bulunduğu, ayrıca kendisine ait çok sayıda taşınmazının olduğu ve bu taşınmazlardan kira geliri elde ettiği bilgisi paylaşıldı. Ailenin sosyo-ekonomik durumunun iyi olduğu, herhangi bir sosyal veya ekonomik yoksunluk içinde bulunmadığı vurgulandı.

Sağlık durumuna ilişkin değerlendirmede ise Bölüm’ün yaşına göre bedensel hareket kabiliyetinin yerinde olduğu, günlük yaşamını büyük ölçüde bağımsız şekilde sürdürebildiği, hayatını kısıtlayıcı ciddi bir sağlık probleminin bulunmadığı ancak son dönemde demans başlangıcına işaret eden bazı belirtiler gösterdiği kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kayıtlarında yapılan incelemede, merhumenin herhangi bir sosyal hizmet modeli veya yardım programı için başvurusunun bulunmadığı da açıklamada yer aldı.

Valilik, kamuoyunda yer alan ve gerçeği yansıtmayan, yanlış algıya yol açabilecek paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, olayla ilgili adli sürecin ilgili birimler tarafından titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da kaçakçılık operasyonu

kastamonuda kacakcilik operasyonu IXWfkATh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, şarj aleti ve parfüm ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, il merkezinde bulunan 2 iş yerinde arama yapıldı. Aramalarda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 8 adet gümrük kaçağı şarj aleti ile 30 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirilirken, olayla ilgili 3 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin