Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ağustos, 2023 15:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Valiler kararnamesinde farklı tablo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yer alan Valiler Kararnamesi’nde Ordu ili açısından enteresan bir tablo ortaya çıktı.
Valiler kararnamesiyle birlikte Ordu vilayetine komşu 3 ilin Valisi Ordulu oldu. Samsun Valiliği’ne atanan Orhan Tavlı, Giresun Valisi Mehmet Fatih Fedai ile Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, doğum yerleri Ordu ile sınırdaş oldular. Bir öbür değişik özellik ise Tokat ve Giresun Valilerinin Ordu-Korgan doğumlu olmaları oldu.

Samsun Valisi Samsun’a yabancı değil
1965 yılında Ordu’da doğan Samsun Valisi Orhan Tavlı daha evvel 1993-1995 yılları ortasında Samsun-Ayvacık İlçesi Kaymakamlığı vazifesinde bulunmuştu.

Giresun Valisi, Liseyi Giresun’da bitirdi
1973 yılında Ordu-Korgan doğumlu olan Giresun Valisi Mehmet Fatih Fedai açısından Giresun değişik bir özellik taşıyor. Vali Fedai, birinci ve orta tahsilini Ordu’da yaparken lise tahsilini Giresun Atatürk Lisesinde tamamladı. Vali Fedai, 1996 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı imtihanını kazandıktan sonra tekrar memleketi Ordu’nun Ünye ilçesinde Kaymakam Refikliği yapmıştı.

Tokat Valisi, Reşadiye Kaymakamı idi
1969 yılı Ordu-Korgan doğumlu olan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 12.05.2022 tarihinde atandığı misyonunu sürdürüyor. Vali Hatipoğlu, bürokrasi hayatında 1996 yılında Tokat’ın Reşadiye ilçesinde Kaymakam Vekilliği yapmıştı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 23:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da 3 katlı binada çıkan baca yangını büyümeden söndürüldü

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Bağlarbaşı Mahallesi'nde 3 katlı bir binada çıkan baca yangını itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yangın akşam saatlerinde meydana geldi. Binanın üst katında bulunan bacadan dumanlar yükseldiğini gören çevre sakinleri, durumu hemen ekiplere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü. Binada maddi hasar oluşurken, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi.

blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.