Reklam
Reklam
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
15 Haziran, 2025 14:42 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz’dan Kaymakamlar için veda programı

Vali Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz,  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeni görev yerlerine atanan Kaymakamlar ve eşleri onuruna düzenlenen veda programına katıldı.

Programda, Karabük’te  görev yaptıkları süre boyunca özverili hizmetlerde bulunan Kaymakamlara teşekkür eden Vali Mustafa Yavuz, yeni görev yerlerinde kendilerine başarı ve kolaylıklar diledi.

Vali Yavuz, “İlimizin her köşesinde vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla görev yapan Kaymakamlarımıza emek ve katkıları için şükranlarımı sunuyorum. Yeni görev yerlerinde de aynı azim ve gayretle çalışacaklarına yürekten inanıyor, kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
mayis sonunda kar surprizi yuksekler beyaza burundu MGzXrpVh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Mayıs sonunda kar sürprizi: Yüksekler beyaza büründü

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde mayıs ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı şaşkınlık oluşturdu. Kent genelinde sağanak yağış görülürken, yüksek rakımlı bölgeler beyaz örtüyle kaplandı.

Safranbolu ilçesinin 1700 rakımlı Ömür Ahmet Kıran mevkisinde gece saatlerinde hava sıcaklığının aniden düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Bölgede bulunan çam ağaçları ve zemin kısa sürede beyaza bürünürken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı.

Karlı zemine günün tarihini yazdı

Kar yağışına bölgede yakalanan Sezer Aksoy, mayıs ayının sonunda karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yaşadığı anı ölümsüzleştirmek isteyen Aksoy, karla kaplanan zemine parmağıyla “30.05.2026” yazarak bu sıra dışı anı kayıt altına aldı.

Daha sonra karla kaplı ahşap terasa çıkan Aksoy, cep telefonu kamerasına yaptığı açıklamada, “Selam arkadaşlar. Bugün 30 Mayıs 2026, gece saatleri. Böyle güzel bir manzarayla karşılaştık. Çok güzel kar yağmış” ifadelerini kullandı.

Korkulukların üzerinde biriken karları havaya fırlatarak karın keyfini çıkaran Aksoy’un eğlenceli anları da arkadaşı tarafından görüntülendi.

Meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı sıcaklık düşüşü uyarılarının ardından yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, mayıs ayının son günlerinde bölgede nadir görülen görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Kar yağışıyla birlikte Safranbolu’nun yüksek kesimlerindeki ormanlık alanlar yeniden kış manzarasına kavuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin