Reklam
Reklam
v12 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
11 Eylül, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
0

Vali Yavuz’dan Eğitim Öğretime Açılan  DÇ Lisesine Ziyaret

Vali  Mustafa Yavuz, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlamasıyla birlikte eğitim-öğretime açılan Demir Çelik Anadolu Lisesi ve Bayram Demir Rehberlik ve Araştırma Merkezini ziyaret etti.

Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve hayırsever iş insanı Bayram Demir de eşlik etti.

Ziyaretin ilk durağı olan Demir Çelik Anadolu Lisesi’nde derslikleri gezen Vali Mustafa Yavuz, öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Vali Yavuz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, modern ve donanımlı bir okulda eğitim görmenin büyük bir şans olduğuna dikkat çekerek, hayırsever Bayram Demir’e okulun yenilenmesi ve yeniden yapılması dolayısıyla teşekkür etti.

Vali Yavuz  konuşmasında; “Burada göstereceğiniz başarılarla sizleri güzel üniversitelere göndermek istiyoruz. Demir Çelik Anadolu Lisesi’nin ruhuna uygun şekilde, en iyi bölümlerde ve en iyi üniversitelerde eğitim almanızı temenni ediyorum. Hepinize bu süreçte başarılar diliyor; yeni okulunuzun hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hayırsever iş insanı Bayram Demir ise öğrencilerle yaptığı konuşmada, “Güzel bir okulda, güzel ortamda eğitim almanızı istedik. Sizlerin dünya çocuklarıyla yarışabilir hale gelmesi ve bu ülkeyi gelecekte güvenle emanet edebilmemiz için bu hizmeti gerçekleştirdik. İleride sizlerle gurur duyacağız. Bu süreçte bizim de emeğimiz olduğu için mutluluk duyuyorum.” dedi.

Vali Yavuz,  öğretmenlerle bir araya gelerek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’na güzel bir başlangıç yaptık. Karabük’ün köklü bir okulunu yeniden inşa ettik. 2024 yılı Şubat ayında temelini attığımız okulumuzu kısa sürede tamamlayarak eğitime hazır hale getirdik. 20 derslikli bu modern okulun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Karabük’e kısa sürede iki önemli eser kazandıran kıymetli hayırseverimiz Bayram Demir Bey’e şahsım ve şehrim adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

Okulun teknik özelliklerine de değinen Vali Yavuz, “Güncel deprem yönetmeliklerine uygun, teknolojik altyapısı güçlü, öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan bu bina, ilimizin eğitim hayatına önemli bir dinamizm katacaktır.” dedi.

“EĞİTİM KENTİ KARABÜK PROJESİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Vali Yavuz, ziyarette ayrıca Eğitim Kenti Karabük Projesi hakkında bilgi vererek şunları kaydetti:

“Projemiz kararlılıkla devam ediyor. Yakın zamanda 3. lansmanımızı gerçekleştireceğiz. 8 ana başlıkta topladığımız bu kapsamlı proje ile geçtiğimiz yıl 5.699 faaliyet gerçekleştirdik. Amacımız, her öğrencimize dokunmak ve ilimizde fırsat eşitliğine en üst düzeyde katkı sağlamak.” Vali Mustafa Yavuz, ziyaretlerini aynı alanda yer alan ve yine Bayram Demir tarafından yaptırılan Bayram Demir Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile tamamladı. Burada da incelemelerde bulunan Vali Yavuz, öğretmenlerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fknin super lige yukselmesi sehri ayaga kaldirdi D2U85WpM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi.

Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi.

Taraftarlar duygularını paylaştı

Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, “Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir” dedi.

Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, “Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum” diye konuştu.

Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, “Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin