Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Vali Tavlı: “Bizim medeniyetimiz tüm medeniyetlerin tarihini, kültürünü koruyan ve kollayan bir medeniyet”

Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Yaptıkları vahşetle tarihi, kültürü ve bir milleti yok etmeye çalışarak insanlık onurunu ayaklar altına alanların olduğu dünyada bizim medeniyetimizin tüm medeniyetlerin tarihini, kültürünü sahiplenerek ortaya çıkaran, koruyan ve kollayan bir medeniyet olarak ön plana çıktı" dedi.
27. Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nun Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Tavlı, 15 yıllık müfettişlik döneminin yanı sıra Çanakkale ve Muğla Valiliği görevlerinde tarih ve kültürle ilgili çalışmalara aşina olduğunu, arkeolojik çalışmaların yapıldığı alanların aslında şu an içeresinde yaşanılan şehirler gibi yaşayan kentler olduğunu, dolayısıyla ilgili tüm bilim dallarının buralarda çalışma yapması gerektiğini belirtti. Sempozyumda konuşan Vali Tavlı, "Yaptıkları vahşetle tarihi, kültürü ve bir milleti yok etmeye çalışarak insanlık onurunu ayaklar altına alanların olduğu dünyada bizim medeniyetimizin tüm medeniyetlerin tarihini, kültürünü sahiplenerek ortaya çıkaran, koruyan ve kollayan bir medeniyet olarak ön plana çıktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih, kültür ve medeniyetlerin araştırılması ve korunması için kurumlar oluşturuldu. Bu kurumları bize miras bıraktı" diye konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin de vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyuyorum"
100 yıllık Cumhuriyetin arkasında binlerce yıllık kadim bir tarih ve kültür olduğunu belirten Vali Tavlı, "Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde atalarımızdan bize miras kalan tarihi ve kültürü bilim insanlarımızla ortaya çıkarmaya, yaşatmaya ve insanlık alanında tüm medeniyetleri bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bu vesileyle bu konuda çalışma yürüten bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum. Anadolu ve Türk-İslam medeniyetinin mensubu, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. İnsanlığın vicdanı olarak görülen medeniyetimiz hiçbir tarihi ve kültürel değeri yok etmeden, korumak ve ortaya çıkarmak için insan ve mali kaynağını seferber etti" şeklinde konuştu.

"Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrimiz muhteşem doğal güzelliklere sahip"
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’nin ilk adımını attığı Samsun’da görev yapmaktan onur duyduğunu söyleyen Vali Tavlı, "Samsun tarihi ve kadim bir şehirdir. İnsanlığın ilk döneminden bugüne kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrimizin muhteşem doğal güzelliklere, Kuş Cenneti’ne, Yeşilırmak ve Kızılırmak Deltalarına sahiptir. Sivas Kızıldağ’dan başlayan birçok şehirden geçerek Samsun’dan Karadeniz’e dökülen Kızılırmak’ın, bereketli toprak ve üreten şehirler oluştururken medeniyet de inşa etmiştir. Bu konuda yapılan parça parça çalışmaları Ondokuz Mayıs Üniversitemizde öğretim görevlileri ve genç bilim insanlarıyla bütüncül bir yaklaşımla yürütür ve tarihini ortaya çıkartırsak insanlığa güzel bir hizmet yapmış olmanın mutluluğunu yaşamış oluruz" ifadelerini kullandı.
Sempozyuma ayrıca Vali Yardımcısı Sayın Şevket Cinbir, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve protokol üyeleri katıldı.
‘27. Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’ 4 gün sürecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin