Reklam
Reklam

Karabük Lojistik Merkezi İhale İçin Gün  Sayıyor

fefe 13
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Kasım, 2025 15:33 tarihinde yayınlandı
0

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na  Karabük Lojistik Merkezinin akıbetini sorarak, tarih istedi,  Bakan Uraloğlu “Karar alındı, ihale yapılacak” dedi.

Karabük’ün yıllardır gündemde olan Lojistik Merkezi projesinde nihayet somut bir adım atılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na Karabük Lojistik Merkezi projesinin akıbetini bir kez daha hatırlatırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu projenin ilerlediğini belirterek, “Karabük Lojistik Merkezi’yle ilgili karar alındı, inşallah onun ihalesini yapmış olacağız” şeklinde cevap verdi.

Akay’ın, projenin sürecine dair belirsizlikleri hatırlatarak tarih talep etmesi üzerine konuşan Uraloğlu, “Karabük Lojistik Merkezi’yle ilgili karar alındı, inşallah onun ihalesini yapmış olacağız” dedi. Bu açıklama, lojistik merkezin ilk kez resmi ağızdan “ihale aşamasına geldiği” şeklinde yorumlandı.

AKAY: “KARABÜK HAZIR, PROJE NETLEŞMELİ”

Milletvekili Cevdet Akay, Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu’na sunulan “teklifin kabul edilmesi” ibaresinin kamuoyunda “proje onaylandı” şeklinde algılandığını, ancak bunun nihai onay anlamına gelmediğini belirtti.

Akay, 550 bin metrekarelik alanın hazır olduğunun altını çizerek, Karabük ve Batı Karadeniz için stratejik öneme sahip bu merkezin artık vakit kaybetmeden hayata geçirilmesini istedi.

İLK KEZ NET İLERLEME SİNYALİ

Bakan Uraloğlu’nun açıklaması, uzun süredir bekleyen proje için atılan en net adım olarak değerlendirildi. Projenin ihale aşamasına gelmesi, hem sanayi hem ihracat hem de bölgesel ticaret açısından Karabük’e yeni bir ivme kazandıracak. Milletvekili Akay, sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, projenin bir an önce başlatılması için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin