Reklam
Reklam
6780fe97df111
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
10 Ocak, 2025 14:04 tarihinde yayınlandı
0

Vali Mustafa Yavuz Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Karabük’te görev yapan yazılı, görsel ve dijital medya mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda Vali Mustafa Yavuz ile bir araya geldi.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, basın mensuplarının toplumun doğru, hızlı, objektif, güvenilir ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesindeki hayati rolü vurgulandı.

Programda konuşan Vali Mustafa Yavuz, gazeteciliğin önemli bir kamu görevi olduğunu belirterek, “10 Ocak, basın çalışanlarının geçmişten bugüne sürdürdükleri mücadelenin anlamını hatırladığımız özel bir gündür. Özellikle 1960’larda yaşanan süreçte gazetecilerimizin ‘Daima Halkın Hizmetindeyiz’ manşetiyle çıktıkları Basın Gazetesi’nin ilk sayısı, basının halkımız adına üstlendiği büyük sorumluluğu gösteriyor. Gazeteciler, her zaman yalnızca toplumu bilgilendirmekle kalmayıp, fedakarca görev yaparak demokrasinin temel taşlarından biri olmuşlardır” dedi.

Gazetecilerin her koşulda ve zor şartlar altında özverili bir şekilde görev yaptığını vurgulayan Vali Yavuz, “İyi günde, kötü günde, savaşta ve afette hep halkımızın hizmetindeydiniz. Karabük’te göreve başladığımız günden itibaren şahit olduğumuz gibi, yaşanan her olay karşısında sizlerin sahada hızla haberin peşinden koştuğunuzu görüyoruz. Bu süreçte ‘Daima Halkın Hizmetindeyiz’ anlayışını, meslek ilkeleri çerçevesinde başarıyla temsil ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, gazetecilerin demokrasinin güçlenmesine katkılarından dolayı teşekkür ederken, gazetecilik mesleğinin toplumun ihtiyaçlarını karşılayan bir “fikir işçiliği” niteliği taşıdığına dikkat çekti. Vali Yavuz, sözlerini “Halkın haber alma hakkını koruma mücadelenizdeki azminizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyor; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum”  diyerek tamamladı.

Basın mensupları, kendilerini bu özel günde davet eden Vali Mustafa Yavuz’a teşekkürlerini ilettiler. Sohbet ve karşılıklı fikir alışverişinin yaşandığı program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

6780fea32eecb
Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte kursiyerlerin eserleri begeniye sunuldu yvFMdcJ7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin