Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Mart, 2018 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Vali Çeber, İl Müdürleriyle bir araya geldi

Kaymakamlıklarımız, İl Müdürlükleri ve ildeki kurum ve kuruluşlar arasında bilgi alışverişinde bulunmak, kurumlar arasında iletişim ve empati yaklaşımını geliştirmek, ilin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla Vali Kemal Çeber tarafından uygulamaya konulan ve iki haftada bir yapılan “Haftaya Başlangıç” toplantısı Ticaret İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü sunumları ile devam etti.

İl Sağlık Müdürlüğü yeni hizmet binası toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Vali Yardımcıları Osman Yenidoğan, Abdulhalim Can ve Barboros Baran, Karabük Valiliği Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantının ilk sunumunu gerçekleştiren Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 640 sayılı KHK’nın geçici 4 üncü maddesi uyarınca; Bakanlığımız bünyesinde ticaret konularıyla ilgili olarak 15.11.2012 tarihinde kurulduğunu ifade ederek; Bakanlığın misyonu ve vizyonu, İl Müdürlüğünün araç ve personel durumu, tüketici piyasa gözetimi ve denetimi, tüketiciyi bilinçlendirme çalışmaları, tüketici hakem heyeti çalışmaları ve başvuru durumları, güvenli alışveriş, piyasa gözetimi ve denetimi, iç ticaret, ilimizdeki şirketlerin dağılımı, ticari elektronik iletilerle ilgili şikayetler, hal hakem heyeti, kooperatif ve esnaf işleri şubesinin çalışmaları, ahilik haftası çalışmaları ve Ticaret İl Müdürlüğünün ihtiyaçları hakkında Vali Kemal Çeber ve katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü sunumunu gerçekleştiren İl Müdürü Ahmet Sarı demografik bilgiler vererek başladığı sunumda; İlimizdeki sağlık teşkilat yapısı, Sağlık Hizmetleri Başkanığı ve bağlı birimleri, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve bağlı birimleri, ilimizdeki sağlık tesisleri, ilimizdeki uzman hekim, asistan hekim, pratisyen hekim, diş hekimi, ebe-hemşire, hizmet alımı ile çalışan personel sayıları, sağlık tesislerine müracaat oranları, 112 acil sağlık hizmetleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) araç ve personel durumu ile faaliyetleri, koruyucu sağlık hizmetleri, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve obezite ile mücadele eğitimleri, dumansız hava sahası denetimleri, KETEM faaliyetleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hizmetleri, il bazında gerçekleşen MHRS sayıları, yeni doğan bakım hizmetleri, evde sağlık hizmetleri ve yatırımlar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Ahmet Sarı, İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen iş ve işlemler hakkında sunumlar eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdi.

Toplantı soru-cevap ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Toplantı sonrasında İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı’yı makamında ziyaret eden Vali Çeber, yapımı tamamlanarak hizmete açılan İl Sağlık Müdürlüğü yeni hizmet binasının ülkemize ve ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk kizilayi 158 yasini kutluyor BTEhQuAt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Türk Kızılay’ı 158. yaşını kutluyor

Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla 11 Haziran 1868 tarihinde kurulan Türk Kızılayı, 158. yılını kutluyor.

Kızılay’ın 158. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek kutlama programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı Genel Merkez yöneticileri, Türkiye genelindeki 81 ilin şube başkanı, yöneticileri ve gönüllülerle buluşacak. Kızılay iyilik ödüllerinin de verileceği programa Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın ve Bartın Şubesi Kadın Kolları Başkanı Semra Yazıcı da katılacak.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da, yayımladığı mesaj ile Türk Kızılay’ının 158. yaşını kutladı. Arslan mesajında, ’’İnsanlığın zor zamanlarında ortaya çıkan her dayanışma, aslında bir vicdan çağrısıdır. Toplumun ortak sorumluluk bilincini diri tutan bir yapı olarak 158 yıldır bu çağrıya cevap veren Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimiz tarih boyunca dara düşenin elinden tutmayı, yaraları birlikte sarmayı ve ekmeğini paylaşmayı en büyük erdemlerden biri kabul etmiştir. Türk Kızılay’ı da bu köklü medeniyet anlayışının kurumsallaşmış hâli olarak nesiller boyunca iyiliğin, şefkatin ve kardeşliğin sembolü olmuştur. Hangi yaşta, hangi düşüncede veya hangi coğrafyada olursa olsun ihtiyaç sahibi bir insana ulaşabilmek için gösterdiği gayret, Kızılay’ı milletimizin gönlünde müstesna bir yere taşımıştır. Bugün Türk Kızılay’ının gücünü oluşturan en önemli unsur, yardım etmeyi bir insanlık vazifesi olarak gören aziz milletimizin engin gönlüdür. Bir ünite kan bağışlayan vatandaşımızdan afet bölgesinde gece gündüz çalışan gönüllüsüne kadar herkes, bu büyük iyilik zincirinin kıymetli bir halkasını oluşturmaktadır. İnsanlığın en çok ihtiyaç duyduğu değerlerin merhamet, vicdan ve dayanışma olduğu bir dönemde Türk Kızılay’ının üstlendiği sorumluluk her zamankinden daha anlamlıdır. İnanıyorum ki bu köklü kurum, geçmişinden aldığı güç ve milletimizden aldığı destekle gelecekte de ihtiyaç sahiplerinin umudu olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Kızılay’ının 158. kuruluş yıl dönümünü kutluyor; bu anlamlı çatı altında görev yapan tüm çalışanlara, gönüllülere ve bağışçılara şükranlarımı sunuyorum. İyiliğin çoğalmasına vesile olan herkese teşekkür ediyor, Türk Kızılay’ının nice yıllar boyunca insanlığa umut olmaya devam etmesini temenni ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin