Karabük Belediyesi, halk sıhhatini korumak ve etraf hijyenini sağlamak hedefiyle kent genelinde yürüttüğü ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü takımları, kent genelinde sivrisinek ve karasinek larvaları ile öbür zararlılara karşı biyolojik kökenli eserlerle aktif bir gayret yürütüyor. Gruplar, sabahın erken saatlerinden itibaren cadde, sokak, durak ve toplu kullanım alanlarında sistemli ilaçlama faaliyetleri gerçekleştiriyor. Çalışmalar, kent merkezinden mahallelere kadar planlı biçimde sürdürülüyor.
Belediye yetkilileri, kullanılan larvasitlerin biyolojik kökenli olduğunu, etrafa ve insan sıhhatine ziyan vermeden tesirli bir uğraş sağlandığını belirtti. Ayrıyeten EW formülasyonlu ilaçların kokusuz, etraf ve kullanıcı dostu özellikleri sayesinde kent genelinde rahatsızlık oluşturmadan sonuç alındığı tabir edildi.
Yetkililer, ilaçlama çalışmalarının hava şartları ve mevsimsel riskler dikkate alınarak planlandığını, kent genelinde program dahilinde tertipli olarak sürdürüleceğini bildirdi.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ise ilaçlama faaliyetlerinin sırf haşereyle gayret değil, tıpkı vakitte halk sıhhati siyasetlerinin bir modülü olduğunu vurguladı.
Çetinkaya, "Ekiplerimiz, bilimsel prosedürlerle ve planlı uygulamalarla kentin her noktasında vazife yapıyor. Biyolojik kökenli eserlerle doğayı koruyarak tesirli bir uğraş yürütüyoruz. Emelimiz hem çevreyi hem vatandaşlarımızın hayat kalitesini korumak. Karabük’te sağlıklı ve inançlı bir etraf için çalışmalarımız yıl boyunca devam edecek." dedi.
Mustafa
•20 yıldır il yazı işleri müdürlüğü görevinin yanında, koydes birlik müdürlüğü gorevini 15 yıldır yürüten, uzun yıllar dit bu iki mudurlugu görevini yürüten köy icne suları, yol, kanalizasyon işleri gibi işlerin içinde olan bir kisi olan, herkese devletin kapısını açık tutan, biri olarak tanıdığım bir kişilik inşallah daha iyi hizmetler yapmayı nasip eder,
İrfan
•Son derece dogru bir karar köydes tecrübesi ile layıkıyla yeni görevinde başarılı olacak bir bürokrattır. Başarılar diliyorum.
İrfan
•Son derece dogru bir karar köydes tecrübesi ile layıkıyla yeni görevinde başarılı olacak bir bürokrattır. Başarılar diliyorum. Son derece dogru bir karar köydes tecrübesi ile layıkıyla yeni görevinde başarılı olacak bir bürokrattır. Başarılar diliyorum.
Batuhan
•Karabük’te valilikte her vatandaşımızın her derdine kendi derdiymiş gibi koşan, ender karakterli ve kişilikli bir büyüğümüzdür, uzun yıllar Karabük ve ilçeleri, köyleri için başarılı bir şekilde hizmetleri bulunan müdürümüzü bu makamda görmekten mutlu oluruz.Şehrimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim.
Okay
•İlçeleri ve köyleri için 20 yıldır en faydalı şekilde çalışan, içinde bulunduğu konumda köyler için içme suyu, yol, kanalizasyon projeleri gibi işlerin içinde olan sayın müdürü bu makamda görmekten çok mutlu oluruz.
Volkan
•Karabük’ümüz için 20 yıldır canla başla çalışan müdürümüzün, köydes birliği müdürlüğünde yapılan köylerimiz için içme suyu, yol, kanalizasyon gibi projelerinden yakınen tanımaktayım, müdürümüzün inşallah yeni görevinde de başarılı ve özverili bir şekilde hizmetlerine devam edeceğinden şüphemiz yok, Şerafettin bey gibi karakterli ve devlet bilinci bulunan yöneticileri bu makamlarda görmek bizleri çok mutlu eder inşallah