Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Temmuz, 2023 11:22 tarihinde yayınlandı
0

Uzmanından uyarı: “HPV sıklığı arttı, aşı olmak önemli”

SAMSUN (İHA) – Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi ile Büyük Anadolu Hastaneleri iş birliğiyle, “Biraz da Sağlık Konuşalım” söyleşi dizisinin ikincisi, Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Işık’ın katılımıyla gerçekleşti. HPV’ye dikkat çeken Dr. Işık, “HPV sıklığı artmaya başladı. Aşılanma da bu yüzden önemli” dedi.
Atakum Belediyesi tarafından sosyal, psikolojik ve hukuksal alanlarda kadınlara destek olmak amacıyla hizmete açılan Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nde kentte yaşayan kadınların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Merkez bu kez, Büyük Anadolu Hastaneleri iş birliğiyle “Biraz da Sağlık Konuşalım” başlığı altında yedi hafta boyunca farklı bir hekim ve konuyla kadınlara destek sağlamak için takvim oluşturdu. Söyleşi dizisinin ikinci haftasında Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Işık, “Kadın Hastalıkları ve Doğumla İlgili Soru Cevap” başlığıyla kadınlara önemli bilgiler verdi.

“Aşılanma önemli”
Human papilloma virüs (HPV) ve rahim ağzı kanseri hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Işık, “Eski kitaplar, toplumda görülen HPV sıklığını yüzde 20 olarak yazıyordu. Ancak şu anda yüzde 80’inde var. Bu, insanların daha çok partner değiştirmesinden değil daha çok ortak malzeme kullanılmasından kaynaklanıyor. Ortak tuvaletler, kıyafetler, duşlar, spor salonları kullanılıyor. Bu nedenle HPV sıklığı artmaya başladı. Aşılanma da bu yüzden önemli. HPV aşıları sayesinde mikroplar vücutta tutunamıyor. Kansere dönüşebilen HPV tiplerini önleyebiliyor. 14-65 yaş arasında herkese HPV aşısı yapılabilir” diye konuştu.

Önemli konular masaya yatırılacak
Merkezin “Biraz da Sağlık Konuşalım” söyleşi dizisinin sonraki haftalardaki programı da şu şekilde: 12.07.2023’te Beslenme ve Diyet Polikliniğinden Dyt. Elif Serenay Sağıroğlu, “Sağlıklı Beslenme ve Tüyoları”, 19.07.2023’te Nöroloji Polikliniğinden Uzm. Dr. Esin Baltacı ise “Nörolojik Ağrı Tedavileri”, 26.07.2023’te Göğüs Hastalıkları Polikliniği Prof. Dr. Servet Kayhan “Astım ve Alerjisi”; 02.08.2023’te Plastik ve Estetik Cerrahi Op. Dr. Nuray Öztürk, “Bazı Estetik Ameliyatlarda ve Uygulamalarda Doğru Bilinen Yanlışlar”, 09.08.2023 Uzm. Psikolog Sena Özkan Kurt kadınlarla bir araya gelecek. Söyleşiler, her Çarşamba günü Özgecan Kadın Danışma Merkezi binasında yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tosyada 19 mayista halk otobusleri ucretsiz olacak yg3f3lal
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tosya’da 19 Mayıs’ta halk otobüsleri ücretsiz olacak

Tosya’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda halk otobüslerinde ulaşımın ücretsiz olaak.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi, 19 Mayıs Salı günü otobüs seferlerinde gün boyunca ulaşımın ücretsiz verileceğini açıkladı. Tosya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Tosya Belediyesi olarak otobüs seferlerimiz gün boyunca ücretsiz hizmet verecektir. Bayramın coşkusunu hep birlikte yaşamak, etkinlik alanlarına daha kolay ulaşım sağlamak ve hemşehrilerimizin bu anlamlı güne rahatça katılım göstermesi amacıyla toplu taşıma araçlarımız ücretsiz olarak hizmet sunacaktır. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, nice bayramları birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı diliyoruz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin