Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Uzmanından bayramda “bol su tüketin” uyarısı

Zonguldak’ta diyetisyen Gizem Güneş, Kurban Bayramında bol su tüketilmesi gerektiğini açıkladı.
Diyetisyen Gizem Güneş, bayramda yiyecekleri porsiyonlar halinde dikkat edilmesi gerektiğini ve suyun ihmal edilmemesi gerektiğini açıkladı. Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Özellikle dikkat etmemiz gereken şeyler aslında nasıl beslendiğimiz ne sıklıkla da yaptığımız. Bayram demek bizim için biraz tatlılar, börekler ve sarmalar demek. Bunları hangi aralara sıkıştıracağız, hangi saatlerde yiyeceğiz. Olabildiğince tüm bunların içeresinde mutlaka porsiyon görevi yapmak birinci görevimiz olsun. Çünkü önemli olan aslında öğünü porsiyon dahilinde tüketmek. Porsiyon kontrolü yaptıktan sonra dikkat edeceğimiz şey saat. Yine karbonhidrat ağırlığı fazla olan yiyecekler olduğu için bunları 16.30’dan önce tüketmekte fayda var. Tüm sistem içeresinde özellikle gün içerisinde yemek yeme programlarımız varsa akşamı olabildiğince daha sakin serbest yine vitaminler bakımından zengin daha az şekerli meyvelerle, badem, fındık ceviz gibi kuruyemişlerle geçirmemizde fayda var. Bunun dışında 2,5-3 litre suyumuzu ihmal etmiyoruz. Bu sıcaklıklardan dolayı ödemle hepimiz savaş halindeyiz. Bu savaşı kazanmak için karbonhidrat kısıtlaması yapmamız birazda sıvı alanını arttırmamız gerekiyor. Bunun yanında yeşil çay, maden suyu gibi içecekleri hayatımıza etkileyebilir” dedi.

blank
Mustafa Akgün tarafından
11 Mart, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KTSO Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı düzenlendi.

Etkinlikte, YİK üyeleri, Disiplin Kurulu üyeleri, KTSO Meclis üyeleri ve oda personeli bir araya geldi.

Program, Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin açılış konuşmasıyla başladı. Çebi, konuşmasında birlik ve beraberlik ruhunun önemine dikkat çekerek, bu tür toplantıların Karabük iş dünyasının gelişimi açısından büyük katkı sağladığını vurguladı.

Daha sonra söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Oda’nın yürüttüğü çalışmalar, devam eden projeler ve geleceğe yönelik hedefler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, Karabük iş dünyasının mevcut durumu, ekonomik gelişmeler ve sektörlerin beklentileri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. YİK üyeleri, Oda faaliyetlerine ilişkin öneri ve katkılarını sunarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına yönelik fikirlerini dile getirdi. Toplantı, düzenlenen iftar programı ile devam etti. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, benzer buluşmaların süreceğini ve Karabük’ün ekonomik potansiyelini daha ileri taşımak adına iş birliğinin devam edeceğini ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.