Üreticiler kendi yemlerini kendisi üretiyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2021 12:11 tarihinde yayınlandı
0
0

Üreticiler kendi yemlerini kendisi üretiyor

Hayvancılığın en önemli girdilerinden olan yem maliyetini azaltmak için üreticiler kendi yemlerini kendileri üretiyor.

Eskipazar İlçesi Hamamlı Köyünde uzun yıllardır büyükbaş hayvan besiciliği yapan Şaban Günaydın ve oğulları artan yem fiyatlarından dolayı kendi yemlerini üretmeye başladı.

Karabük Tarım ve Orman  İl Müdürü Çetin Ayvalık ve teknik personeli yemin hazırlanması için gerekli olan rasyon çalışması için işletmeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

İşletme sahibi Şaban Günaydın; ” Uzun yıllar büyükbaş hayvan besiciliği yapıyoruz. Yaklaşık 600 dekar arazide de tarımsal faaliyet gösteriyoruz. Yemde kullanılan ham maddelerden buğday, arpa ve yulaf gibi ham maddeleri kendimiz yeterince üretiyoruz. Yem fiyatlarında meydana gelen artış nedeniyle elimizdeki ham maddelere ek diğer ham madde, vitamin ve minarelleri toptan temin ederek kendi yemimizi üretmeye karar verdik. Böylece yem maliyetimizi % 60 oranında düşürmüş olduk. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün teknik personelinin hazırlamış olduğu rasyon ile de hayvanların beslenmesi için gerekli olan değerleri sağlamış olduk. İl Müdürümüz ve personeline desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Karabük Tarım ve Orman İl Müdürü  Çetin Ayvalık; “Hayvancılıkta en önemli maliyetlerden bir tanesi hayvan beslemesidir. Günaydın ailesinin yem maliyetlerini düşürmek için yapmış oldukları bu girişim bizleri mutlu etti. Bizde en verimli rasyon ve üretim için bugün işletmeyi ziyaret ettik. İl Müdürlüğü olarak üreticilerimizin en karlı şekilde hayvancılığı yapmaları için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
vali cagatay mahalle iftarinda vatandaslarla bulustu 7sAyzV98
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay, mahalle iftarında vatandaşlarla buluştu

Karabük Valisi Oktay Çağatay, Kurtuluş Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katılarak mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Gurbetçi iş insanı ve Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Genel Başkanı Orhan Buyurman tarafından Kurtuluş Mahallesi Meriç camiinde organize edilen iftar programı, samimi bir atmosferde gerçekleşti. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Çağatay, Ramazan ayının paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını güçlendiren önemli bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.

İftar programlarında vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Çağatay, bu tür buluşmaların toplumda birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirterek, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin