UNESCO’da 20. Yıl

Karabük Postası tarafından
08 Aralık, 2014 16:34 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu UNESCO’ya Girişinin 20. Yılını Kutlamayan Hazırlanıyor UNESCO Dünya Miras Listesine 20 yıl önce alınan ve geçtiğimiz yıl OWHC ( Dünya Miras Alanları Organizasyonu ) Yönetimine girmeyi de başaran Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınışının 20. Yıldönümü kutlama programı belli oldu. Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesine alınışının 20. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. UNESCO Dünya Miras Listesine 20 yıl önce alınan, yapılan yoğun çalışmalar ve mükemmel projeler ile geçtiğimiz yıl Dünya Miras Alanları Organizasyonu (OWHC) Yönetimine de girmeyi başaran Safranbolu, bu yıl UNESCO Dünya Miras Listesine alınışının 20. Yıldönümünü kutlayacak. 17 Aralık 2014 Çarşamba günü 10.00’da Cinci Han da UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Temsilcisi Berrin Alper, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nun yapacağı açılış konuşmaları ile başlayacak olan program UNESCO’da 20. Yıl adlı söyleşi ile devam edecek. 2 oturum halinde gerçekleşecek olan söyleşinin 1. bölümünde Karabük Üniversitesi Fethi Toker GSF Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Özköse “ UNESCO’ya Giriş ve Sonrası ‘Koruma ve Onarımda Yeni Atılımlar ”, Dönemin Belediye Başkanı ve 21. Dönem Milletvekili Mustafa Eren ve Dönemin Kaymakamı - Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy konuşmacı olarak katılacaklar. 2. bölümde ise, Karabük Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz’ün söyleşisi ile başlayacak. Gürbüz’den sonra ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Özgen ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuşacak. Söyleşinin ardından yine Cinci Handa Prof. Dr. Levent Kılıç’ın “ Süha Arın’ın İzinde Safranbolu’da Zaman ” Fotoğraf Sergisi yer alacak. Saat 12.30’da açılışı yapılacak olan fotoğraf sergisinin ardından Tarihi Çarşıda bulunan Cıngıllıoğlu Sanat Galerisinde saat 14.00’da Gazeteci Yazar Aytekin Kuş’un “ Gazete Koleksiyonu ” Sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Sergi açılışının ardından ise Kaymakamlar Gezi Evi, İzzet Mehmet Paşa Camii, Tarihi Cılbır Çeşmesi açılışı, Kent Tarih Müzesi ve Tarihi Saat Kulesi gezisi gerçekleşecek. 1.Gün programı, İmren Lokumları Havuzlu Baş Odasında gerçekleşecek Safranbolu Gecesinin ardından, Cinci Handa verilecek Resital ile sona erecek Safranbolu’nun UNESCO’ya alınışının 20. Yıldönümünün ikinci gün etkinlikleri de dolu dolu geçecek, etkinlikler kapsamında saat 10.30’da Kristal Teras, İnce Kaya Su Kemeri, Havuzlu Asmazlar Konağı, Kaçak (Lütfiye) Camii ve Hıdırlık Tepesi gezileri ile konuklara Safranbolu’da tarih ziyafeti verilecek. Program Safranbolu gezisinin ardından son bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da içme suyundan 80 kişi etkilendi, Valilik açıklama yaptı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu merkeze bağlı 4 köyde, mide bulantısı, ishal ve kusma şikayetleriyle 80 kişinin etkilendiği olayla alakalı Bolu Valiliği açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "İlk laboratuvar sonuçları olağan olarak çıkmıştır. Yeni numunelerin sonuçları takip edilmektedir" tabirlerine yer verildi.
Olay, Bolu’nun merkeze bağlı Örencik, Okçular, Ilıcakınık ve Çamyayla köylerinde meydana geldi. Tıpkı içme suyu sınırını kullanan köylerde, su deposunda yapılan paklık çalışmasının akabinde çok sayıda kişi rahatsızlandı. İshal, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleriyle bir haftalık vakit diliminde hastaneye başvuran 80 kişi tedavi altına alındı. Hastaneye başvuran vatandaşların tamamının taburcu edildiği öğrenilirken, İl Sağlık Müdürlüğü takımları tarafından su deposundan numuneler alınarak laboratuvar incelemesine gönderildi.
Okçular köyünden kimse etkilenmemiş
Sağlık kuruluşlarına başvuran 80 vatandaş tedavilerinin akabinde taburcu edilirken, bir vatandaşın ise müşahede emeliyle hastanede tutulduğu öğrenildi. Ayrıca Okçular köyü Muhtarı Emin Akgül’den köyde ikamet eden vatandaşların sudan etkilenmediği, depolarının pak olduğu öğrenildi.

"İlk laboratuvar sonuçları olağan olarak çıkmıştır"
Valilik açıklamasında, şebeke suyu kaynaklarından numuneler alındığı, bakiye klor ölçümleri yapıldığı ve laboratuvar tahlillerinin sürdüğü bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "11 Mayıs 2025 Pazar günü saat 21.00 sularında, Merkez ilçemize bağlı Çamyayla köyünden bulantı ve kusma şikayetleriyle sıhhat kuruluşlarına yapılan müracaatlar üzerine, Valiliğimiz koordinesinde Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzce derhal inceleme başlatılmıştır. Yapılan birinci değerlendirmeler sonucunda, birebir su kaynağından beslendiği tespit edilen Çamyayla köyü, Örencik köyü, Okçular köyü ve Ilıcakınık Mahallesi’nden benzeri şikayetlerle başvuran vatandaşlarımız da incelemeye dahil edilmiştir. Şebeke suyu kaynaklarından numuneler alınmış olup, bakiye klor ölçümleri yapılmakta ve laboratuvar tahlilleri sürdürülmektedir. Sıhhat kuruluşlarına başvuran vatandaşlarımız, yapılan tetkik ve tedavilerinin akabinde taburcu edilmiş, bir vatandaşımız müşahede emeliyle hastaneye yatırılmış olup taburcu edilmesi planlanmaktadır. Birinci laboratuvar sonuçları olağan olarak çıkmıştır. Yeni numunelerin sonuçları takip edilmektedir. Bahse ait tüm halk sıhhati önlemleri alınmış olup, gerekli saha çalışmaları ve incelemeler titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.