Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ocak, 2024 16:16 tarihinde yayınlandı
0

UNESCO kentinin ilk yabancı kafilesi Ruslar oldu

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesini yeni yılda ilk ziyaret eden kafile Ruslar oldu.

Rusya’dan yola çıkan Astoria Grande gemisi, bu sabah saat 07:30 Amasra Limanı’na ulaştı. Yeni yılın ilk seferinde Astoria Grande gemisi 1082 Rus yolcu 426 personel ila Amasra Limanı’na demir attı. Kruvaziyerdeki Rus turistlerden 45’İ Safranbolu ilçesine gelerek tarihte yolculuk yaptı. “Osmanlı’nın parmak izi”, “açık hava müzesi”, “kendini koruyan kent” gibi unvanlarla anılan tarihi ilçeye gelen Rus turistler, Osmanlı mimarisine hayran kaldı. Çikolata müzesi ve tarihi kentti gezen turistler alışveriş yaptıktan sonra kentte ayrıldı.

AW112034 01 jpg
Safranbolu’ya ilk defa geldiğini belirten İrina Tarakanova, “Böyle bir antik kenti gördüğüm için çok mutluyum. UNESCO’nun koruması altında olan bir yer. Böyle bir yerde daha önce hiç bulunmamıştım. Buradaki insanlar çoğu şeker ve lokumları ikram ediyorlar. Türk kahvesi ve tatlılar çok lezzetli. Çok güzellerdi” dedi.

AW112034 02 jpg

AW112034 03 jpg

AW112034 04 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
sefer yilmaz cok uzuntuluyuz lSTHr9vD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Sefer Yılmaz: “Çok üzüntülüyüz”

Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Çorum FK’ya 2-0 mağlup olarak Süper Lig’e yükselme hayaline veda ettikleri karşılaşmanın ardından, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik” dedi.

Trendyol 1. Lig play-off yarı finali rövanş maçında Bodrum FK, deplasmanda Çorum FK’ya 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Süper Lig hayaline veda eden Bodrum FK’da teknik sorumlu Sefer Yılmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çorum’a finale çıkmak için geldiklerini dile getiren Yılmaz, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik. Ama çok iyi oynadığımız ilk maçta daha farklı skorla gelebilseydik çok daha değişik şeyler olabilirdi. Bugün burada biraz atmosferden de söz etmek lazım. Maçtan önce başlayan olaylar stadyumda da devam etti. Otobüsümüzün camları kırıldı, her türlü şiddete maruz kaldık. Tabii hakemler de biraz bu olayların etkisinde kaldı, sindiler. Bugün Çorum halkı maça iyi hazırlanmış. Sadece takımla değil, bütün seyircisiyle, şiddet olaylarıyla maça iyi hazırlanmışlar. Maalesef kötü şeyler. Biz sezon başından beri sadece futbol oynamaya çalışıyoruz. Bodrum’a gelen bütün takımlara en güzel misafirperverliğimizi gösterdik ama maalesef bugün burada bunu göremedik. O yüzden de üzgünüz. Yoksa tabii ki Çorum FK iyi bir takım. Belki de finalde galip gelip Süper Lig’e de çıkabilir ama bu şeyler üzücü. Futbol adına bugün maalesef çok olaylar yaşandı. İnşallah bir daha yaşanmaz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin