blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Aralık, 2024 23:18 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

UNESCO kenti Safranbolu yılbaşı panayırıyla hareketlendi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük‘ün Safranbolu ilçesi yılın son hafta sonunu yoğun bir ziyaretçi kitlesiyle geçiriyor.

Genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği yaşanıyor.

“Kendini koruyan kent”, “Osmanlı’nın parmak izi”, “Korumanın başkenti” gibi ünvanlarla anılan ilçe yılın son hafta sonunda yerli ve yabancı turistlerin tercihi oldu.

Tarihi çarşının Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşıp, müze ve konakları gezme imkanı bulan ziyaretçilerin bol bol alışveriş yapması esnafın da yüzünü güldürdü.

Esnaftan Hüsnü Özdemir, ilçedeki kalabalığın nedeninin Safranbolu Belediyesi’nin açmış olduğu yılbaşı panayırından kaynaklandığını belirtti. İki yıl öncesine kadar aralık ayında Safranbolu’nun boş olduğunu ifade eden Özdemir, “Bu kalabalık sadece hafta sonunda değil. Çarşamba gününden itibaren akşamları da bir yoğunluk var. Normalde biz saat 18.00-19.00 gibi evlerimize giderdik artık gidemiyoruz” diye konuştu.

blank
blank

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yanan otelde tadilat başladı

Bartın’da 5 gün evvel yanan Küre Dağ Evi’nde tamirat çalışması başlatıldı.

Bartın’ın Ulus ilçesi Aşağıçerçi köyündeki Küre Dağları Ulusal Parkı içerisinde bulunan Küre Dağ Evi’nde yangın çıkmış, 13 odalı otelin 11 odası ile binanın çatısı yangında ziyan görmüştü. 5 gün evvel çıkan yangının akabinde otelde tamir ve tadilat çalışmalarına başlandı. Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, İlçe Jandarma Kumandanı Üsteğmen Mesut Güzelsoy ile birlikte Küre Dağ Evi’ni ziyaret ederek çalışmaları inceledi. İşletme sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Kadiroğlu, çalışmalar hakkında bilgi alarak, devletin de gereken dayanağı vereceğini söz etti. Kadiroğlu, yangında oluşan hasarın en kısa müddette giderilerek, otelin eski haline kavuşturulması ve tekrar bölge turizmine kazandırılması temennisinde bulundu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.