UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Cittaslow (Sakin Şehir) unvanını almak için çalışmalar başladı.
Safranbolu Belediyesi dünya turizminin nitelikli bireylerini tarihi ilçeye çekerek kalkındırmaya ve tanınırlıklarını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Bu çerçevede Cittaslow (sakin şehir) Ulusal Koordinatörleri Bülent Köstem ve Candaş Balta değerlendirme yapmak için Safranbolu’ya geldi. Köstem ve Balta, kendilerini karşılayan Belediye Başkanı Elif Köse ile Eski Çarşı’daki belediyeye ait binada toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Köse, belediyenin yaptığı çalışmalarla kentin ‘sakin şehir’ olma yolundaki çoğu şartı karşıladıklarını belirtti.
Safranbolu adına en büyük hedeflerinden birinin nitelikli turistleri ağırlamak ve Avrupalı turistleri Safranbolu ile buluşturmak olduğunu ifade eden Köse, Safranbolu’da incelemeler yapacak olan Köstem ve Balta’ya teşekkür etti.
Toplantının ardından Safranbolu Belediyesi Stratejik İletişim Koordinatörü Mehmet Kütükçüoğlu ve Stratejik Planlama Koordinatörü İsmail Kavuşturucu, Köstem ile Balta’ya Safranbolu’nun en önemli noktalarını gezdirdi.
Safranbolu Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara ve tarihi ilçeye hayran kaldıklarını aktaran Köstem ve Balta, verileri Cittaslow yönetimine ileteceklerini ve dünya turizminin mutlaka Safranbolu’da yer alması gerektiğini kaydettiler.
Aranan şartlar karşılandığı takdirde Cittaslow üyesi olacak Safranbolu’nun Avrupa turizminin göz bebeklerinden biri olması hedefleniyor. (İHA)


UNESCO kenti Safranbolu ‘Sakin Şehir’ unvanı için çalışmalara başladı
Sefer Yılmaz: “Çok üzüntülüyüz”
Bodrum FK Teknik Sorumlusu Sefer Yılmaz, Çorum FK’ya 2-0 mağlup olarak Süper Lig’e yükselme hayaline veda ettikleri karşılaşmanın ardından, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik” dedi.
Trendyol 1. Lig play-off yarı finali rövanş maçında Bodrum FK, deplasmanda Çorum FK’ya 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Süper Lig hayaline veda eden Bodrum FK’da teknik sorumlu Sefer Yılmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çorum’a finale çıkmak için geldiklerini dile getiren Yılmaz, “Çok üzüntülüyüz. İçeride bütün futbolcu arkadaşlarımız bu üzüntüyü yaşıyor. Bugün buraya finale çıkmak için gelmiştik. Ama çok iyi oynadığımız ilk maçta daha farklı skorla gelebilseydik çok daha değişik şeyler olabilirdi. Bugün burada biraz atmosferden de söz etmek lazım. Maçtan önce başlayan olaylar stadyumda da devam etti. Otobüsümüzün camları kırıldı, her türlü şiddete maruz kaldık. Tabii hakemler de biraz bu olayların etkisinde kaldı, sindiler. Bugün Çorum halkı maça iyi hazırlanmış. Sadece takımla değil, bütün seyircisiyle, şiddet olaylarıyla maça iyi hazırlanmışlar. Maalesef kötü şeyler. Biz sezon başından beri sadece futbol oynamaya çalışıyoruz. Bodrum’a gelen bütün takımlara en güzel misafirperverliğimizi gösterdik ama maalesef bugün burada bunu göremedik. O yüzden de üzgünüz. Yoksa tabii ki Çorum FK iyi bir takım. Belki de finalde galip gelip Süper Lig’e de çıkabilir ama bu şeyler üzücü. Futbol adına bugün maalesef çok olaylar yaşandı. İnşallah bir daha yaşanmaz” diye konuştu.


