Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde gerçekleştirilen 35. Memleketler arası Kültür ve Sarımsak Şenliği finali, Irmak Arıcı ve Buray’ın sahne aldığı konserle yaptı.
Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen 35. Milletlerarası Kültür ve Sarımsak Şenliği, dün gerçekleştirilen Irmak Arıcı ve Buray konseriyle sona erdi. Binlerce vatandaşın alanı doldurduğu konserde, unutulmaz bir gece yaşandı. Sevilen müziklerini söyleyen Irmak Arıcı ve Buray’a Taşköprü Belediyesi Başkanı Hüseyin Arslan tarafından, şenliğin simgesi haline gelen sarımsak taçlar takıldı.
Festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Final gecesinde, bedelli sanatkarlarımız Irmak Arıcı ve Buray sahne alarak Taşköprü’ye unutulmaz bir gece yaşattı. Alanlarımız, cadde ve sokaklarımız sanatkarlarımızın müzikleriyle yankılandı, gönüller bir kere daha şenlik coşkusunda buluştu. Bu hoş akşamı bizlere armağan eden Irmak Arıcı ve Buray’a şükranlarımı sunuyor, şenlik alanımızı tıklım tıklım dolduran değerli hemşerilerime sevgi ve selamlarımı iletiyorum. 35. Memleketler arası Kültür ve Sarımsak Festivali’mizin finalini daima birlikte yaptık. Kaç şenliklerde buluşmak dileğiyle” diye konuştu.


Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali finali Irmak Arıcı ve Buray konseriyle yaptı
Karabük’te yaya geçidini kullanmayan yayalar tehlike oluşturuyor
Karabük’ün en işlek noktalarından biri olan Postane Caddesi’nde, yaya geçidi çizgisi bulunmayan alanlarda karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlarla sürücüler arasında görüş ayrılığı yaşanıyor.
Cadde üzerinde yoğun yaya ve araç trafiğinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, yaya geçidi olmayan noktalarda sürücülerin kendilerine yol vermediğini ve bu nedenle karşıya geçmekte zorlandıklarını ifade ediyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler açısından durumun risk oluşturduğunu dile getiren yayalar, sürücülerin daha dikkatli ve duyarlı davranmasını istiyor.
Sürücüler ise trafik kurallarına uygun hareket ettiklerini savunuyor. Yaya geçidi bulunan bölgelerde yayalara öncelik tanıdıklarını belirten araç sürücüleri, geçit çizgisi olmayan noktalarda durmak zorunda olmadıklarını ifade ederek, yayaların belirlenmiş geçiş noktalarını kullanmaları gerektiğini söylüyor.
Postane Caddesi’nde yaşanan bu durum, yaya güvenliği ve trafik kuralları konusunda farkındalığın artırılması gerektiğini bir kez daha gündeme getirirken, vatandaşlar bölgede ek yaya geçitleri oluşturulması ve gerekli uyarı levhalarının artırılması yönünde talepte bulunuyor.
Yetkililerin konuya ilişkin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

