Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ucuz ve kaliteli yemek kuyruğu: 3 çeşit yemek, su ve ekmek toplam 70 TL

Ekonomi Yayın: 23.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Ucuz ve kaliteli yemek kuyruğu: 3 çeşit yemek, su ve ekmek toplam 70 TL

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen 153 Restoran’da 3 çeşit yemek 70 TL’ye indirildi. Vatandaşlar ucuz ve kaliteli yemek ile karnını doyurmak için restoran önünde kuyruğa girdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçeler terminalinin bulunduğu alandaki 153 Restoran’da tabldot uygulamasına geçerek fiyatları indirdi. Hem keseye hem damaklara hitap eden restorana vatandaşlar ve esnaf yoğun ilgi gösterirken, bu tip yerlerin daha da çok olması için çağrıda bulundular.

Başkan Doğan: “Bu tip yerlerin sayısını esnafımıza zarar vermeyen lokasyonlarda arttırmayı hedefliyoruz”

Vatandaşa rahatlık sağlayacak hizmetleri arttırarak devam edeceklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsunluların ucuza, kaliteli yemek yemesi için böyle bir hizmeti başlattık. 153 Çağrı Merkezi ve ilçe garajının olduğu yerde 153 Restoranımız var. Bu restoran da insan sirkülasyonunun çok olduğu bir yerde bulunuyor. Hastaneye veya başka bir yere giden vatandaşlar orada mutlaka araç değiştirmek durumunda kalıyor. Biz de ucuza, kaliteli yemeği insanların hizmetine sunmak adına esnafın işlerine de zarar vermeden bir hizmet oluşturalım arzu ettik. Esnaf lokasyonuna uzak olduğundan onların işlerine de olumsuz yansımayacağını düşündük. Hemşehrilerimizin yoğun bir teveccühü oluştu. Hem şoför hem de o bölgedeki insanlar oldukça ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımızın mutlu olmasından biz de mutlu oluyoruz. İnşallah böyle işletmelerin sayısını esnafımıza zarar vermeyen lokasyonlarda arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

“4 kişi dışarıda bin 400 TL doymuştuk, bugün ise toplam 280 TL’ye doyduk”

Dışarıda bir restoranda yemek yemenin çok maliyetli olduğunu belirten Cüneyd Şenkal, “Böyle bir hizmeti hayata geçirdiği için belediyemizden Allah razı olsun. Türkiye’de yemek fiyatları oldukça pahalı. Alo 153 Restoran, Samsunlular için fırsat oldu. Buradaki tabldot 70 TL. Tek tek yemek alırsanız ana yemek 40, pilav 20, çorba da 10 TL. Yakın zamanda 5 kişi dışarıda bir yemek yedik. 4 kişi bin 400 TL hesap ödedik. Şu anda ise 280 TL’ye dördümüz karnımızı doyuracağız” diye konuştu.

“Buranın özelliği; yemeklerinin yenilebilir ve ucuz olması”

Yemeklerin lezzetli ve ucuz olmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Sami Durmuş ise “Bence buranın özelliği; yemeklerinin yenilebilir ve ucuz olmasıdır. Çorba da yemek de pilav da güzeldi. Şehrin merkezinde herkese hizmet verebilen, ucuz yemek yememize sağlayan çok güzel bir hizmet. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dışarıda yemek yemek çok pahalı. Her gün dışarıda yemek zorunda kalanlar için durum çok zor. Bugün adam başı 70 TL’ye 3 çeşit yemek yedik. Bundan iyisi can sağlığıdır. Aynı yemeği dışarıda adam başı en az 310 TL’ye yiyebilirdik. Her gün denk gelemesek de sık sık buraya gelip, karnımızı doyuracağız” şeklinde konuştu.

153 Restoran fiyat listesi

Restoranda tabldot şeklinde 4 çeşit ana yemek, pilav, çorba, hazır su ve ekmek 70 TL’den satışa sunulurken, ana yemeklerden tas kebabı, İzmir köfte, karnıyarık, sebzeli köfte, fırın tavuk, mantarlı tavuk sote, patates oturtma, tavuk haşlama, sebzeli tavuk, taze fasulye, biber dolması ve kuru fasulye 40 TL’den müşteriye sunuluyor. Pilav çeşitleri 20 TL’den satılırken, çoban ve mevsim salatası 15 TL, mercimek, ezo ve yayla çorbası da 20’şer TL’den satılıyor.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Üniversite öğrencisi, Kastamonu’nun tarihi ve turistik yerlerini enstrümanıyla tanıtıyor

Kültür Sanat Yayın: 24.06.2024 16:15
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu Üniversitesi’nde Müzik Öğretmenliği bölümünde eğitim gören üniversite öğrencisi, şehrin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına keman çalarak katkıda bulunuyor.
Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Merve Ay, lise öğrencisiyken çalmayı öğrendiği kemanla Kastamonu’nun doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını tanıtıyor. Farklılık oluşturmak için şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çalmaya başlayan üniversite öğrencisi Ay, keman çaldığı anları ise sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Ay’ın kentin tarihi ve turistik mekanlarında keman çaldığı anların görüntüleri sosyal medya kullanıcılarından büyük ilgi görüyor.
“Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum”
Müziğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duymaya başladığını belirten Ay, “Müziğe olan ilgim çok fazla, bu yüzden Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum. Ben, kemana Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladım. Eğitimi Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladım. Benim, küçüklüğümden itibaren müziğe olan ilgim çok fazlaydı. Sürekli keman konservatuarları dinliyordum ve zamanla da kemana olan ilgimi daha da arttı. Keman çalmak istiyordum ama tek başına olacak bir iş değildi. Hocalarımın yönlendirmesiyle Güzel Sanatlar Lisesine yazıldım. Burada eğitimi tamamladım ve müzik öğretmenliğine yöneldim. Şu anda Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okuyorum” dedi.
Şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çaldığını ifade eden Merve Ay, “Çanakkale Türküsü Kastamonu’ya özgür bir türküdür. Bende bu türküyü Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle Kurtuluş Savaşı’nda 3 dönem mezun veremeyen tarihi Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde keman çalarak seslendirdim. Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle aynı zamanda Kastamonu Kalesi’nde ve Kastamonu Saat Kulesinde de keman çaldım. Cumhuriyetimizin 100. yıl marşını çaldım. Benim için çok güzeldi, bu yüzden Turizm Fakültesinde Hikmet Haberal hocama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum”
Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istediğini kaydeden Merve Ay, “Kastamonu’nun çok fazla tarihi ve turistik yerleri bulunuyor. Buralar çok güzel. Ben de buralara giderek kemanımla tanıtımına katkıda bulunuyorum. Bu sayede hem şehrimizi tanıtıyorum hem de kendi tanıtımım oluyor. Aynı zamanda buralarda keman çalmak benim çok hoşuma gidiyor. Buralarda dinleyicilerin tepkileri de beni çok mutlu ediyor. Ben de bu şeklide tarihi yerlerde, tarihi mekanlarda keman çalmayı seviyorum. Kastamonu Kalesinde, Kastamonu Saat Kulesinde de zaman zaman kemanımla müzik çalışıyorum. Bundan sonrada çalmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
“Kastamonu’yu seviyorum ve tarihi değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor”
Kastamonu’yu çok sevdiğini ve tarihi değerlerine katkıda bulunmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu söyleyen Merve Ay, “Diğer şehirlerde de farklı üniversitelerde bölümler kazandım ama Kastamonu Üniversitesi ilk tercihim oldu. Çünkü Kastamonu’yu seviyorum ve buranın tarihi ile kültürel değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor. Şu anda müzik öğretmeni olmak ve mezun olunca da bir an önce atanmak istiyorum. İnşallah keman virtüözü de olmayı hayal ediyorum. Umarım bu hayalimi gerçekleştiririm. Halen keman ile ilgili çalışmalarımı da devam ettiriyorum” ifadelerini kullandı.