Karabük Postası tarafından
28 Mart, 2017 14:35 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Üç Aylar Bugün Başlıyor

  İslam Alemi için kutlu bir zaman dilimini ifade eden, içinde 1000 aydan hayırlı Kadir Gecesi’nin de bulunduğu Ramazan ayının müjdecisi Üç aylar bugün başlıyor. Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Üç ayların bugün başlaması ve Regaib Kandili nedeniyle bir açıklama yaprak şunları söyledi: “Rahmet ve bereket mevsimi  “üç aylar”a kavuşmuş bulunmaktayız.  Bilindiği gibi kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına “üç aylar” denilmektedir. Allah Teâlâ bazı mekânları ve bazı zamanları diğerlerine göre daha feyizli ve mübarek kılmıştır. Bu zaman dilimlerinden biri de içinde kandil gecelerinin de bulunduğu Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Recep ayı girdiğinde Peygamber Efendimiz “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına eriştir” diye dua ederdi. 29 Mart Çarşamba günü üç ayların ilki olan Recep ayı başlamaktadır. Recep ayının ilk Cuma gecesi olan 30 Mart Perşembe gününü 31 Mart Cumaya bağlayan gece ise Regaip Kandilidir. Regaip gecesi; Allah’ın kullarına bol bol lütufta bulunduğu ve duaların kabul edildiği mübarek bir gecedir. Recep ayının 27. Gecesi Miraç Kandili, Şaban ayının 15. Gecesi ise Beraat kandilidir. Beraat gecesinden iki hafta sonra ise rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı şerif başlayacaktır. Ramazanı şerifin manevi gölgesi üzerimize düşmüş, Ramazana iki ay kalmıştır. Peygamber Efendimiz, Recep ve Şaban aylarında diğer aylara göre daha fazla nafile ibadet eder, Ramazan ayına ruhen ve bedenen büyük bir itina ile hazırlanırdı. Bizler de bu aylarda ve içindeki kandil gecelerinde geçmişimizin muhasebesini yaparak, sorumluluklarımızı gözden geçirerek, günahlarımıza tövbe ederek, nafile ve kaza namazları kılarak, imkânlar ölçüsünde nafile oruç tutarak, hayır hasenat yaparak ve çokça Kuran okuyup anlamaya çalışarak manen toparlanmamıza vesileler edinmeliyiz. Regaip Kandili münasebetiyle; Ulu Camii, Köprübaşı Camii, 5000 Evler Merkez Camii, Şirinevler Camii, Meriç Camii ve Esentepe Merkez camilerinde kandil gecesi özel programları icra edilecektir. Ayrıca mahalle camilerimizde de programlar gerçekleştirilecektir. Kadın erkek, genç çocuk ailece bütün halkımızı bu manevi ziyafetlere davet ediyoruz. Bu vesile ile ülkemizin ve bütün İslam âleminin Üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını, tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini yüce Mevla’dan niyaz ederim.”  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin