Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

U15 Açık Hava Türkiye Okçuluk Şampiyonası Ordu’da başladı

Spor Yayın: 18.08.2023 04:36
Kaynak: İHA

Ordu’da 15 Yaş Altı (U15) Açık Hava Türkiye Okçuluk Şampiyonası başladı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan 15 Yaş Altı Açık Hava Türkiye Okçuluk Şampiyonası, Ordu’da başladı. Kızlar ve erkeklerde 13-14 yaş kategorisinde Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden yaklaşık 600 atlet müsabakaya katılırken, şampiyonada sportmenler, klasik yay ve makaralı yay kategorilerinde dereceye girebilmek için çaba ediyor.

“Bu atletlerimizin içerisinden yeni Mete Gazoz çıkacağına inanıyoruz”

Şampiyonanın açılış seremonisinde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ata sporumuz olan okçuluk; mertlik, itimat ve dikkatin üzerinde konsantre olduğu bir spor. Biz de burada atletlerimizi ağırlamaktan son derece memnunuz. Buradaki atletlerimizin içerisinden yeni Mete Gazoz çıkacağına inanıyoruz, kendisini burada da ağırlamıştık ve şuanda dünya şampiyonu oldu. İnşallah sizlerden de yeni şampiyonlar çıkar ve dünya şampiyonlarına sahip bir ülke olarak cet sporuna uygun bir hareket yapmış oluruz” tabirlerine yer verdi.

“Okçuluk alanında hoş yatırımlar yapıldı”

Ordu Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Mustafa Genç tertibin Ordu’da 5. defa düzenlendiğini söyledi. Okçuluk alanında hoş yatırımların yapıldığını tabir eden Genç, “Sadece müsabakalar ile kalmadı ve her noktada okçuluk faaliyetlerimiz devam ediyor. Ordu’nun ilçelerinden de toplamda 19 tane atletimiz müsabakaya katıldı. Bu da bizler için memnunluk verici” formunda konuştu.

Şampiyona 20 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İmar ve ruhsatta dijital devir: Artık evrak için belediyeye gitmeye gerek yok

Teknoloji Yayın: 22.09.2023 08:48
Kaynak: İHA
İmar ve ruhsatta dijital devir: Artık evrak için belediyeye gitmeye gerek yok

Samsun’un İlkadım Belediyesi’nde devam eden dijitalleşme çalışmaları çerçevesinde hizmete giren “E-Belge Platformu” ile imar ve ruhsat süreçleri dijitalleşti, artık bu evraklar ile belediyeye gitmeye gerek kalmadı.

Dijital dönüşüm çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, son olarak E-Belge Platformu ile vatandaşların imar durum evrakı (E-ÇAP), yapı ruhsatı (E-RUHSAT), yapı kontrol ve iskan (E-İSKAN), eksper inceleme (E-EKSPER) üzere müracaat süreçlerini tek bir platformda dijital mecraya taşıdı. İmar durumu ve yapı ruhsatı müracaatlarını belediyeye gelerek yazılı olarak yapan vatandaşlar artık belediyeye gelmeden süreçlerini e-belge uygulaması üzerinden çok daha süratli bir formda yapabilecek.

“Belediyeye gelinmesine gerek yok”

E-Belge Platformu hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, “Vatandaşlarımıza kaliteli, süratli, inançlı ve şeffaf bir halde hizmet sunmak için dijital dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımızdan sıklıkla gelen ‘Evrakım kayboldu, evrakım hala imzalanmadı, belediyeye gelip gitmekten yorulduk’ üzere şikayetleri ortadan kaldırıyoruz. Artık kimse belediyede üniteler ortasında dolaşmayacak. Hatta belediyeye gelinmesine bile gerek kalmayacak. E-Belge Platform uygulaması ile vatandaşlarımız istedikleri bilgi ve evrakla İlkadım Belediyesi kurumsal web sitesinden erişim sağladıktan sonra ana sayfadaki süratli menüde bulunan ‘E-Belge Platformu’ uygulamasına giriş yapabilecek. E-belediye üyelik süreçleri denetiminden sonra uygulamaya basitçe erişim sağlanacak” dedi.

Ekspertiz incelemeleri de dijital ortamda yapılıyor

Belediye Hizmet Binası Çok Gayeli Salon’da düzenlenen toplantıda uygulamanın kullanımı ve getirdiği kolaylıkları anlatan yazılım firması yetkilileri ise şu bilgileri verdi:

“Geliştirdiğimiz E-Belge Platformu’na girerek e-devlet, telefon ve mail adresi ile kendi isminize sistemde bir profil oluşturuyorsunuz. Talepler doğrultusunda ilgili dokümanlar sisteme yüklenerek elektronik imzalı dokümanlar dijital olarak hazırlanıyor. Uygulama; hazırlanmakta olan imar durumu dokümanının ve yapı ruhsatı talebinin hangi etapta olduğu yapı sahibine ve yapı müteahhidine SMS ve mail yoluyla otomatik olarak bildiriyor. Böylelikle vatandaşlar müracaatının hangi kademede olduğunu takip edebiliyor. Onaylanan proje ve evraklar elektronik olarak imzalandığı için E-Belge Platformu uygulaması ile vatandaşlar vakitten ve kağıt tüketiminden tasarruf ederek imar müracaat süreçlerini belediyeye gelmeden dijital ortamda tamamlayabiliyor. Birebir vakitte yapı kontrol sürecinin de dijital ortama taşınmasıyla yapının kontrolüne ait tüm bilgi ve dokümanlar elektronik ortamda takip edilebiliyor. Yapı kullanma müsaade evrakı taleplerinde de müracaat sahibi süreci dijital ortamda takip etme imkanı buluyor. Kredi ile konut almak için yapılan müracaatlarda ekspertiz incelemelerinin de dijital ortamda yapılması kolaylığı sunulduğundan süratli bir halde kredilendirme süreçlerinin yürütülmesine imkan sağlıyor.”