Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Haziran, 2014 07:12 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye’nin ‘Taşkın’ Bilançosu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş: “20 Yılda Ülkemizde 800’e Yakın Taşkın Meydana Gelmiş, Bu Taşkınlarda 650’den Fazla Vatandaşımız Hayatını Kaybetmiştir”

BARTIN Üniversitesi’nde yapılan toplantıya katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, “Son 20 yılda ülkemizde 800’e yakın taşkın meydana gelmiş ve bu taşkınlarda 650’den fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Taşkın riskinin azaltılması için gereken önemli tedbirlerden birisi de ağaçlandırmadır” dedi. Bartın Üniversitesi’nde Türkiye’de Taşkın Direktifinin Uygulanması için Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi Taşkın Riski Yönetim Planı Paydaş Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Naci Tankut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Kocabaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, Uluslararası Su Ofisinden Proje Lideri Pierre Henry de Villeneuve ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş toplantıda yaptığı konuşmada, “2040’lı ve 2050’li yıllarda yağış oranının bugünlere oranla yüzde 10-15 oranında artacağı, anlık ve şiddetli yağışların artacağı belirtilmektedir. Türkiye dünya ölçeğinde küresel iklim değişikliğine bağlı olumsuzluklardan en fazla etkilenecek üç ülkeden birisi olarak gösterilmektedir. Son 20 yılda ülkemizde 800’e yakın taşkın meydana gelmiş ve bu taşkınlarda 650’den fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Taşkın riskinin azaltılması için gereke en önemli tedbirlerden birisi de ağaçlandırmadır” dedi. Proje Lideri Pierre Henry de Villeneuve ise, “Burada Batı Karadeniz havzasının taşkın riski yönetim planlarının hazırlanmasının çalışması Fransız, Romanyalı ve Türk uzmanların ortak çalışması olarak hazırlanmış olup Türkiye için önemli bir adım teşkil etmektedir” dedi. Toplantıda ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden Buğra Fındık, ‘Taşkın Direktifi’ Işıl Taşkın, ‘Taşkın Riski’ yönetim planı hakkında konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kozlu belediye meclisi mayis ayi 1 oturumu yapildi 9SLNOiAv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kozlu Belediye Meclisi Mayıs ayı 1. oturumu yapıldı

Kozlu Belediye Meclisi’nin 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 10.30’da gerçekleştirilen 1. oturumunda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü.

Kozlu Belediye Meclisi’nde yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleri okunarak bir önceki toplantıya ait tutanak özeti görüşüldü. Toplantıda 2025 yılı gelir gider kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Gelirler Müdürlüğü’nün “Belediyemiz İktisadi ve Sosyal Tesislerindeki Uygulanacak Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi” ile ilgili talebi görüşülerek düzenleme yapılmak üzere değerlendirmeye alındı. “Su Aboneliği Güvence Bedelinin İadesi” ile ilgili madde ise oy birliği ile kabul edildi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün “Zonguldak İçme Suyu Tüneli ve Kanal İnşaatı Protokolü” ile ilgili talebi ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Toplu Taşıma Ücretlerine Zam” talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunun ilerleyen günlerde yapılacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin