blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türk mutfağının en önemli lezzeti “Yazıköy Keşkeği” fırından çıkarıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyünün yerel lezzetlerinden olan ve 16 saat pişirilen ’Yazıköy Keşkeği’ fırından çıkarıldı.
Karabük’te "Türk Mutfağı Haftası" kutlamaları çeşitli etkinliklerle sürüyor.
Valiliğinin koordinesinde düzenlenen programın durağı Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy Köyü oldu.
Program çerçevesinde kente özgü tatlardan olan "Yazıköy keşkeği" köy sakini Hafize Aşıkosmanoğlu ve protokol üyeleri, fırından çıkarıldı.
Yaklaşık 16 saat odun ateşinde pişen keşkek geleneksel Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olarak yer alıyor.
Etkinliğe, Vali Yardımcısı Erol Özkan, Valilik Hukuk Müşaviri Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 22:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Aydınlıkevler Mahallesi 3. kez muhtarlık seçimine gitti

Karabük merkeze bağlı Aydınlıkevler Mahallesi'nde üçüncü kez muhtarlık seçimi yapıldı. 4 adayın kıyasıya yarıştığı seçimde Bahattin Ceylan 530 oy ile mahallenin yeni muhtarı olurken, ilk seçimde muhtarlığı düşürülen ve yeniden aday olan Fahri Bostancı ise 493 oy aldı.
Karabük’te 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Aydınlıklevler Mahallesi muhtarlığını kazanan Fahri Bostancı’nın (57) geçmişte aldığı bir hapis cezası nedeniyle İlçe Seçim Kurulu mazbatasını iptal etti. Yenilenen seçimlerde muhtarlığı iptal edilen eşinin yerine seçime girerek kazanan Aysun Bostancı’nın da (57) muhtarlık görevi 2021 yılında hakkında açılan davada aldığı hapis cezası nedeniyle düşürüldü. İlçe Seçim Kurulu tarafından seçimlerin yenilendiği Aydınlıkevler Mahallesi'nde muhtarlığı düşürülen Fahri Bostancı ile birlikte Bahattin Ceylan, Ahmet Teker ve Sedat Eker aday oldu. Aydınlıkevler İlkokulunda 5 sandık kuruldu. Sabah saatlerinde başlayan ve akşam saat 17.00’de sona eren seçimde bin 620 mahalle sakini sandık başına giderek oylarını kullandı. Sandıkların açılması ile yapılan oy sayımına göre Bahattin Ceylan 530 oy alarak mahallenin yeni muhtarı olurken, muhtarlığı düşürüldükten sonra yeniden aday olan Fahri Bostancı ise 493 oy aldı. Diğer adaylardan Ahmet Teker 361 oy alırken, Sedat Eker 129 oy aldı. 26 oy ise geçersiz sayıldı.
Seçim sonucunu okul bahçesinde seçmenleri ve yakınları ile birlikte kutlayan Bahattin Bostancı, "Belediyemiz ne kadar yardım ederse bütün mahalle halkı ile birlikte çok çalışacağız. Çok güzel geçen bir seçim oldu. El birliği ile anlayışlı bir şekilde mahallemize hizmet edeceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin