Turistik Kara Elmas Ekspresi Tanıtım Turu Tamamlandı - Karabük Haber Postası
TREN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mart, 2024 11:17 tarihinde yayınlandı
0
0

Turistik Kara Elmas Ekspresi Tanıtım Turu Tamamlandı

Kara Elmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu, tanıtım seferini tamamlayarak Ankara’ya ulaştı.

Bölge turizmini geliştirmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 12 Nisan tarihinde ilk seferlerine çıkacak ‘Kara Elmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu’ tanıtım seferini tamamlayarak Ankara’ya döndü. Turun ilk gününde Ankara’dan yola çıkan ekspres sırasıyla Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Karabük ve Zonguldak istasyonlarına uğradı. Dönüş yolunda ise Zonguldak’tan madenci korosunun konseri eşliğinde ayrılan tren Yenice, Eskipazar ve Çankırı’dan uğrayarak Ankara’ya ulaştı.
“GAYET GÜZEL VE KEYİFLİ BİR TUR OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Turistik tren turuna katılmanın güzel bir deneyim olduğunu dile getiren Alper Sarı, “Deneyim olarak güzel bir tur geçirdik. Bölge açısından Safranbolu ve Zonguldak gibi yerlerde detaylı olarak esnafın bizlere karşı yaklaşımı personelin yaklaşımı konusunda sıkıntı yaşamadık. Gayet güzel ve keyifli bir tur olacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

AW159088 01 jpg
“DOĞANIN RENKLERİNİ TEKRAR TEKRAR GÖRME FIRSATIMIZ OLDU”
19 yaşındaki bir diğer katılımcı Figen Bülge Gültekin ise tur ile keyifli ve eşsiz deneyimler yaşadıklarını söyleyerek, “Doğanın eşsiz bir güzelliği var ve bunu bu yolculukta sonuna kadar çıkartıyoruz. Duraklarımız ve karşılamalar da gayet güzeldi. Geçtiğimiz kanyonlarda eşiz deneyimler yaşadık ve doğanın renklerini tekrar tekrar görme fırsatımız oldu” diye konuştu.
Rota boyunca katılımcılar Kalecik’in gastronomisini, Çankırı’daki tuz mağarasını, Çerkeş’in doğal güzelliklerini, antik çağın inanç merkezi olan Hadrianapolis Antik Kenti’ni, UNESCO Kültürel Miras Şehri Safranbolu’yu, Türkiye’nin en büyük blok ormanlarına sahip Yenice ile Gökgöl Mağarası’nı, Zonguldak Maden Müzesi ve Kömür Deneyim Ocağı ile Ulusal Zonguldak Kömür Jeoparkı’nı ziyaret etti.
Kara Elmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu, 12 Nisan’da ilk seferine çıkacak. AW159088 04 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Nisan, 2026 13:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Platformu ilçenin ihtiyaçlarını görüştü

Yenice Platformu, ilçenin öncelikli ihtiyaçları ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunmak amacıyla bir araya geldi.

Toplantıya Platform Başkanı ve eski belediye başkanlarından Mustafa Akay başta olmak üzere, önceki belediye yazı işleri müdürü Mehmet Turgut, Ziraat Odası Başkanı Cemal Karakaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu, Şoförler Odası Başkanı Sedat Çakıl, Emekliler Derneği Başkanı Tuncay Arslan, Yüksekokul Derneği Başkanı Mücahit Toprak, Engelliler Derneği Başkanı Yusuf Onur ve Yenice Gazetesi’nden Fahri Eliyeyoğlu katıldı.

Gündeme ilişkin konuların ele alındığı toplantıda, ilçenin öncelikli ihtiyaçları, devam eden çalışmalar ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi hedeflenen projeler masaya yatırıldı. Katılımcılar, Yenice’nin kalkınması için kurumlar arası iş birliğinin gerekliliğine dikkat çekerek, ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin