Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2023 10:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tüketici Hakları Başkanı açıkladı, en çok sorun yaşanan ürün spor ayakkabısı

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, son altın ayda en çok sorun yaşanan ürünün spor ayakkabısı olduğunu açıkladı. Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, son altın ayda en çok sorun yaşadıkları ürünün spor ayakkabısı olduğunu ve alınan ürünlerin fosun çıkmasından dolayı vatandaşların sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Başkan Topaloğlu ayrıca internet satılı yapan vatandaşların, güvenilir sitelerden alışveriş yapmalarını gerektiğini ve yoksa ürünlerin başka ürün çıkarak paralarının boşa gidebileceğini ifade etti. Başkan Topaloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Şimdi öncelikle Zonguldak hakem heyetine en çok yapılan başvuru spor ayakkabıları gitmekte. Spor ayakkabıları ile ilgili çok başvuru var. Bu hem üretimin foson olmasından kaynaklı muhtemelen biz öyle düşünüyoruz. Biliyorsunuz spor ayakkabıları çok pahalılaştı. 2-3 binden aşağı ayakkabı yok. Son altı ayda yaptığımız istatistiklerden en çok başvuru spor ayakkabı. Spor ayakkabılarıyla ilgili başvurularda yüzde doksanı tüketicinin lehine çıkıyor. Diğer konu internet satışı üzerinden çok şikayet var. Farklı ürün geliyor vatandaş muhattap bulamıyor. Arkadaşların çok dikkatlı olması gerekiyor. Bu konuda vatandaşların çok dikkatli olması gerek. İnternet üzerinden yapılan siparişlerde bilinen sitelerden alışveriş yapmak gerek. Verdikleri paralar da havaya gidiyor. Son zamanlar bir diğer şikayet ise tüketiciler tüketici yasasını yanlış değerlendirmesi. Biliyorsunuz tüketicinin cayma hakkı uzaktan satış dediğimiz 14 gün içersinde hiç bir gerekçe göstermeden cayma hakkı vardır. Vatandaşların mağazalarda aldığı ürünlerde de böyle hakkı olduğunu düşünüyor. Mağazalardan aldığımız ürünlerde cayma hakkımız yoktur. Ancak aldığı malda birşey varsa böyle bir hakkı vardır. Ancak internet üzerinden aldığı satışlarda böyle hakkı vardır”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin