ÇANKIRI TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmalarında Çankırı Karatekin Üniversitesinden mezun olan Yüksek Lisan öğrencisi Yaşar İpek birinci oldu.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca üniversite öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen yarışmalara bu yıl 296 proje başvurusu yaptı.
Yapılan bilimsel değerlendirmeler sonucunda 100 projenin sergilenmesine karar verildi. Hacettepe Üniversitesi Sergi Salonu’nda 2 gün sergilenen projeler arasında dereceye giren projeler jüri tarafından değerlendirmeye alındı ve 24 çalışma ödüle layık görüldü. Birincilere 10 bin, ikincilere 7 bin 500, üçüncülere ise 5 bin lira ödül verildi.
Süreç Geliştirme Kategorisinde, Proje Danışmanlığını Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın yaptığı Çankırı Karatekin Üniversitesinden mezun olan Yüksek Lisan öğrencisi Yaşar İpek, Atık Meyve Suyu Posalarının Değerlendirilmesi Projesi ile birinci olarak 10 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.
Kendi kategorisinde ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi gibi 9 üniversiteden katılan projeler içerisinden sıyrılarak birincilik ödülünü alan Yaşar İpek’i Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ta makamında kabul etti.
Proje Danışmanı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın da eşlik ettiği kabulde Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş TÜBİTAK gibi çok önemli bir kurumdan bilimsel bir çalışmanın ürünü olarak alınan bu ödülün çok anlamlı ve prestijli olduğunu ve kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek Yaşar İpek’i tebrik etti. Rektör Savaş, genç bir üniversite olan Çankırı Karatekin Üniversitesinin yakaladığı akademik başarılara bu ödülle bir yenisini daha eklediğini söyledi.
İpek, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın girişimleri ile Çankırılı İş adamı Burhan Koruk tarafından dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi.


TÜBİTAK Proje Yarışmasında Karatekin Üniversitesi Öğrencisi Birinci Oldu
Tokat’ta takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saat 07.30 sıralarında D-100 Karayolu Irmak köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Reşadiye istikametinden Sivas’ın Koyulhisar ilçesi yönüne seyir halinde olan O. D. (36) yönetimindeki 16 AY 840 plakalı Kia marka otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Osman Dündar ile araçta bulunan Ö. S. D. (9), S. D. (37), A. T. D. (5) ve E. Y. (48) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Meliha Dündar (60) ise olay yerinde hayatını kaybetti. Meliha Dündar’ın cenazesi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunup bulunmadığının yapılacak tetkiklerin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.


