Trump ön seçimi kazandı! - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2024 11:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Trump ön seçimi kazandı!

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayının belirlenmesi için Iowa eyaletinde yapılan ön seçimlerde ezici bir zafer elde etti.

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için eyalet ön seçimlerinde adaylığı tartışılan eski Başkan Donald Trump ilk zaferini kazandı. Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayını belirlemek için ilk ön seçim Iowa eyaletinde gerçekleştirildi. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılan açıklamada, Trump’ın oyların yüzde 51’ini alarak seçimi kazandığı belirtildi. Trump’ın rakiplerinden Florida Valisi Ron DeSantis yüzde 21.2, ABD’nin eski Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley yüzde 19 ve teknoloji girişimcisi Vivek Ramaswamy yüzde 7.7 oy oranıyla seçimi tamamladı.

Vivek Ramaswamy, yarışta düşük bir oy oranı elde etmesinin ardından adaylıktan çekildiğini ve Trump’ı destekleyeceğini açıkladı.

Trump yaptığı zafer konuşmasında, “Artık ülkenin bir arada olmasının zamanının geldiğini düşünüyorum” dedi. ABD Başkanı Joe Biden ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Trump Iowa’yı kazanmış gibi görünüyor. Bu durumda diğer tarafta açık ara önde giden o” ifadesini kullandı.

Adaylığı mahkemeye taşınmıştı
Hakkında çok sayıda dava açılan 77 yaşındaki Donald Trump’ın bazı eyaletlerdeki aday adaylığı hukuksal boyuta taşınmıştı. Colorado ve Maine eyaletlerinde Trump’ın 2021’de gerçekleştirilen Kongre baskınındaki rolü gerekçe gösterilerek ön seçimlerde oy pusulasından çıkarılmasına karar verilmişti. Trump, söz konusu kararlara ilişkin yüksek mahkemeye itiraz başvurusunda bulunmuştu. Michigan Yüksek Mahkemesi ise Trump’ın 27 Şubat’taki ön seçimlerinden men edilmesine yönelik başvuruyu reddetmişti.

Cumhuriyetçi Parti’nin ikinci ön seçimi 23 Ocak’ta New Hampshire eyaletinde yapılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin