Reklam
Reklam
hamza jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Haziran, 2024 11:09 tarihinde yayınlandı
0

Trafik kazasında hayatını kaybeden meclis üyesi toprağa verildi

Kastamonu’nun Araç ilçesinde nakliye kamyonunun bariyerlere çarparak devrildiği kazada hayatını kaybeden AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hamza Rengi, son yolculuğuna uğurlandı.

Kaza, Araç ilçesi Karabük-Kastamonu karayolu Akgeçit mevkiinde meydana gelmişti. İstanbul’dan Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesine inşaat malzemesi ve hırdavat taşıyan AK Parti Doğanyurt İl Genel Meclis Üyesi Hamza Rengi idaresindeki 34 VN 1898 plakalı IVECO marka nakliye kamyonu, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüjdeki bariyerlere çarpmıştı. Bariyerlerin üzerinde yan yatarak yaklaşık 50 metre sürüklenen kamyonun sürücüsü Rengi, araç içerisinde sıkışarak hayatını kaybetmiş, kamyonda bulunan Hakkı Yılmaz ise ağır yaralanmıştı. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Hakkı Yılmaz, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Hayatını kaybeden AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hamza Rengi, Doğanyurt ilçesine bağlı Başköy köyünde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kaymakam Yusuf Ercan Yalçınöz, çok sayıda partili ve köy halkı katıldı.

AW236739 02 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu belgesellerinden trt odullerinde cifte basari 3sYAnVTE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ belgesellerinden TRT ödüllerinde çifte başarı

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı belgeseller, 17. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde en iyi belgesel film ve ikincilik ödüllerine layık görüldü.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı “Ahraz” ve “Sarı Kanarya” belgeselleri, 17. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde iki ödül kazandı.

Türkiye’nin önemli belgesel organizasyonları arasında gösterilen TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde öğrenci kategorisinde yarışan “Ahraz” ve “Sarı Kanarya” belgeselleri derece elde etti.

Grand Pera Emek Sahnesi’nde düzenlenen ödül törenine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, TRT yöneticileri, sinema dünyasının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Abdulsamet Mavi, Muhammed Ağar ve Ege Döngel’in yaptığı “Ahraz” belgeseli, öğrenci kategorisinde “En İyi Belgesel Film Ödülü”nün sahibi oldu.

Belgeselin yapım ekibinde Hediye Aras, Kardelen Karaduman, Azra Çakır, Abdulsamet Mavi, Muhammed Ağar ve Ege Döngel yer aldı.

Aynı kategoride yarışan ve yönetmenliğini Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Melike Kaya’nın üstlendiği “Sarı Kanarya” belgeseli ise ikincilik ödülüne layık görüldü. Filmin ekibinde Melike Kaya, Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül görev aldı.

Ödül alan her iki belgeselin danışmanlığını Doç. Dr. Burak Türten yaptı. Öğrencilere ödülleri TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı tarafından verildi.

Öte yandan, TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nin Ulusal Profesyonel Kategorisi’nde yarışan Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak da “Tuzdan Hayaller” adlı belgeseliyle finale kalma başarısı gösterdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, elde edilen başarının üniversitenin uygulamalı eğitim anlayışının ve sanatsal üretim kapasitesinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinin belgesel sinema alanında önemli başarılara imza attığını ifade eden Kırışık, kazanılan ödüllerin üniversite adına gurur verici olduğunu kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin