Reklam
Reklam
trabzonspor kotu gunleri geride birakmak istiyor rA9Npi81
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Trabzonspor kötü günleri geride bırakmak istiyor

Trendyol Üstün Lig’de bu dönem sergilediği performansla beklentilerin hayli gerisinde kalan Trabzonspor, taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Alışık olmadığı puan tablosuyla karşı karşıya kalan ve küme düşme çizgisinin 5 puan üzerinde yer alan bordo-mavililerde tehlike çanları çalmaya başladı.

Trabzonspor, 2001-2002 ve 2015-2016 dönemlerinde yaşadığı şiddetli günleri tekrar yaşama riskiyle karşı karşıya. 1974-1975 döneminde yükseldiği ve o tarihten bu yana tam 51 dönemdir aralıksız uğraş ettiği Muhteşem Lig’de ekseriyetle tepe yarışının içinde olan Karadeniz grubu, bu dönem ise tarihinin en makûs periyotlarından birini geçiriyor. Kulübün esaslı geçmişi ve büyük gayeleriyle örtüşmeyen bu tablo, toplulukta önemli bir sorgulama sürecini beraberinde getirdi.

Geçmişteki Şampiyonluklar ve istikrarlı başarı

İlk yıllarında Harika Lig’de başarılı olan Trabzonspor, 1975-1976, 1976-1977, 1978-1979, 1979-1980, 1980-1981, 1983-1984 ve 2021-22 dönemlerinde şampiyonluk ipini göğüsledi. Bilhassa 2021-2022 döneminde, 38 yıl ortadan sonra gelen şampiyonluk, kulüp tarihinin en manalı başarılarından biri olarak tarihe geçti.

Ligi 7 kere tepede tamamlayan bordo-mavililer, 9’ar defa de ikinci, üçüncü ve dördüncü olarak bitirerek tam 34 defa birinci dört içinde yer alma başarısı gösterdi. Lakin bu istikrarlı ve başarılarla dolu geçmişe karşın, Trabzonspor’un bugün içinde bulunduğu durum, kulübün büyük mirasıyla zıt bir tablo ortaya koyuyor.

5’er kez ligi beşinci ve altıncı sırada tamamlayan Trabzonspor, 2’şer sefer de yedinci ve dokuzuncu sırada yer aldı. Bordo-mavililer, en kötü lig derecelerini ise 1’er defa on ikinci ve on dördüncü sıralarda tamamlayarak yaşadı.

En makûs sezon

Trabzonspor, Süper Lig tarihindeki en makus dönemini 2001-2002’de geçirdi. 18 grubun yer aldığı ligde Karadeniz grubu, dönemi küme düşme sınırının sırf 3 puan üzerinde 14. sırada tamamladı.

Çaykur Rizespor’da gaye 3 puan

Bu dönem da misal bir periyodun eşiğinde olan Trabzonspor, Trendyol Muhteşem Lig’in 31. haftasında alanında oynayacağı Çaykur Rizespor karşısında mutlak galibiyet hedefliyor. Taraftarı önünde çıkacağı bu kritik müsabakada alınacak 3 puan, bordo-mavililer için hem moral hem de rahat bir nefes alma ismine hayati kıymete sahip yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
beun ogrencisi dilara ulama turkiye derecesiyle gururlandirdi HHiJFWhl
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0 0

BEUN öğrencisi Dilara Ulama Türkiye derecesiyle gururlandırdı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), sporun farklı branşlarında elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

BEUN Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Dilara Ulama, önemli bir başarıya imza attı.

Sakarya’da 22-24 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenen Kuraş Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden başarılı sporcu, 57 kilogram kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada elde ettiği dereceyle üniversitesine gurur yaşatan Dilara Ulama önemli bir başarıya imza attı.

Bizi sosyal medyadan takip edin