Trabzonspor - Fenerbahçe maçının biletleri satışa çıktı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
trabzonspor fenerbahce macinin biletleri satisa cikti xnp3Cu2l jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2024 04:23 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor – Fenerbahçe maçının biletleri satışa çıktı

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 17 Mart Pazar günü oynanacak maçın biletleri satışa çıktı.

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor, 17 Mart Pazar günü saat 20.30’da evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak. Bu önemli karşılaşmanın biletleri bugün saat 11.00 itibarıyla satışa çıktı. Bordo-mavili takım taraftarları, bilet gişeleri önünde sıraya girip bu önemli maçta yer almak için beklemeye koyuldular. Trabzonspor – Fenerbahçe müsbakasının biletlerinin kısa süre içinde tükenmesi bekleniyor.

Gişe önünde bilet almayı bekleyen taraftarlardan Yunus Emre Karahan, “Doğma büyüme Trabzonluyum. Düşünceme göre Trabzonspor 3-1 kazanacak. Son yıllarda zaten Fenerbahçe’nin bize burada şansı tutmuyor. En iyi olduğu zamanlarda biz onları yendik. 3 sene şampiyonluktan ettik onları. Abdullah Avcı geri geldikten sonra takım normale döndü. Son haftalarda takım daha iyi. Sezon sonu ligi Trabzonspor’un üçüncü, Beşiktaş’ın da dördüncü bitireceğini dşünüyorum” dedi.

Bordo-mavili takımın taraftarlarından Burak Şeker ise karşılaşmayı Trabzonspor’un kazanacağını düşündüğünü belirterek, “Golleri de Pepe, Bardhi ve Berat’ın atacağını düşünüyorum. Abdullah Avcı’ya güveniyorum. Tabii ki ara sıra inişli çıkışlı zamanlar olacaktır ama yolun sonu güzel olacak diye düşünüyorum. Trabzonspor ligi üçüncü bitirir, Türkiye Kupası’nı da alırız, Süper Kupa’yı da alırız” diye konuştu.

Bilet sırasında bekleyen taraftarlardan Vural Doğan ise maçta mutlak galibiyetin gerekli olduğunu dile getirerek, “Sıralamada üçüncü sırayı korumamız lazım. Onun için de bu maçı kazanacağız. Stadyum dolacaktır. 2-1 Trabzonspor yenecek. Golleri de Trezeguet ve Pepe’den bekliyorum” şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın bilet fiyatları ise şu şekilde:

1. Kategori: VIP Platinum – B: 6 bin TL / VIP Platinum – A/C: 5 bin TL

2. Kategori: VIP Gold: 4 bin TL

3. Kategori: VIP Silver: 3 bin TL

4. Kategori: Batı: 1000 TL

5. Kategori: Doğu Üst: 800 TL

6. Kategori: Fırtına: 750 TL

7. Kategori: Güney – Kuzey Kale Arkası: 400 TL

Bizi sosyal medyadan takip edin
sqsqsqsq
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Nisan, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Lise öğrencileri 50 yıllık şarkı sözlerini kodla analiz etti

Mühendis kökenli öğretmen ve 9. sınıf öğrencilerinden oluşan ekip, Türkçe pop müziği üzerine yürüttükleri araştırmada 50 yıllık şarkı sözlerinde kullanılan fiil zamanlarını Python programlama diliyle analiz etti. 12 bin 397 fiilin incelendiği çalışma, Türkçe pop müziğinde şimdiki zaman kullanımının son 50 yılda iki kattan fazla arttığını ortaya koydu. Araştırma, VIII. Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi’nde sözlü sunum olarak paylaşılacak.
Karabük Alparslan Gazi Anadolu Lisesi’nden Öğretmen Nur Kabave Kutlu öncülüğünde yürütülen araştırmada, 1975-2025 yılları arasında Türkçe pop müziğinden seçilen 200 şarkının sözleri incelendi. Python tabanlı veri analiziyle gerçekleştirilen çalışmada toplam 12 bin 397 fiil değerlendirildi.

Araştırma sonuçlarına göre, 1975-2000 döneminde yüzde 4,49 olan şimdiki zaman kullanımı, 2000-2025 döneminde yüzde 9,64’e yükseldi. Aynı dönemde geniş zaman kullanımı ise yüzde 37,94’ten yüzde 32,04’e geriledi. Araştırmacılar, bu değişimin toplumun dil üzerinden “anı yaşayan”, hızlı ve geçici olana yönlendirildiğine işaret ettiğini değerlendirdi.

Çalışmaya ilişkin açıklamada bulunan Öğretmen Nur Kabave Kutlu, şarkı sözlerindeki dönüşümün yalnızca içerikle sınırlı olmadığını belirterek, “Şarkı sözlerindeki kaba içerikler çoğu zaman dikkat çekiyor. Biz ise kimsenin bakmadığı bir noktaya, fiil zamanlarına odaklandık. Çünkü toplumdaki değişimin izleri çoğu zaman dilin içinde saklıdır” dedi.

Araştırmanın disiplinlerarası yönüyle de dikkat çektiğini ifade eden Kutlu, mühendislik ve sosyal bilim yöntemlerinin bir araya getirildiğini söyledi. Projede Python kodlamasını öğrenci Emir Demirer yürütürken, araştırmacılar Esma Nur Ergin ve Defne Dursun da verilerin edebi ve toplumsal yorumlanmasına katkı sundu.

Kutlu, “Şarkı sözlerinde sadece kelimeler değil, zaman algısı da değişiyor. Öğrencilerimizle bunu verilerle ortaya koymaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Dünyanın ilk ve tek çocuk araştırmaları kongresi olarak gösterilen VIII. Ulusal Çocuk Araştırmaları Kongresi’nde 8 Mayıs 2026’da sunulacak araştırma, bilimsel özgünlüğüyle de dikkat çekti. Kongre hakem değerlendirmesinde çalışma için, “Geleneksel dilbilim çalışmalarını modern veri analizi yöntemleriyle birleştiren, özgünlüğü ve bilimsel derinliği yüksek bir bildiri” ifadeleri kullanıldı.
Liseli öğrencilerin kodlama ve veri analiziyle ortaya koyduğu çalışma, müzik, dil ve toplum ilişkisine farklı bir bakış sunmasıyla önem taşıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin