Trabzon’da evin girişini arılar bastı; anne, tencere kapaklarıyla çocuklarını korudu - Karabük Haber Postası
trabzonda evin girisini arilar basti anne tencere kapaklariyla cocuklarini korudu wkfPF7pB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Temmuz, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da evin girişini arılar bastı; anne, tencere kapaklarıyla çocuklarını korudu

Trabzon’un Çaykara ilçesinde değişik bir olay yaşandı. Bir ailenin konutunun girişine yüzlerce arı üşüşürken, meskende bulunan anne, çocuklarını korumak için dikkat çeken bir usule başvurdu. Eline aldığı tencere kapaklarını birbirine vurarak arıları uzaklaştırmaya çalışan anne, kısa müddetli paniğe karşın durumu soğukkanlılıkla denetim altına aldı.

Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl mevkiinde yaşanan olayda yüzlerce arı bir meskenin girişini adeta istila etti. Arıların kümelendiği bölgeyi gözlemleyen aile, köyde arıcılıkla uğraşan Murat Şahin’den yardım istedi. Olay yerine arıcılık kıyafetleriyle gelen Şahin, arı kolonisinin bir poşet yardımıyla toplanmasını sağladı. Toplanan arılar, uygun bir kovana yerleştirildi.

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan tecrübeli arıcı Murat Şahin, “Muhtemelen mevcut kovanımdan bir oğul ayrıldı ve yeni bir koloni oluşturmak üzere buraya kondu. Bu tabiatta sıkça görülen bir durum. Biz şu an bu kovanı naylon poşetimizin içine koyduğumuz vakit kovanın içinde anne arı olduğu için; anne arı nereye giderse öbür arılar da onun peşinden gidiyor. Bu formda tüm arılar buradan uzaklaştırılmış olacak” tabirlerini kullandı.

Yaşanan olayda arıların doğal göç davranışı ve annenin arıları uzaklaştırma yolu dikkat çekerken neyse ki rastgele bir yaralanma yaşanmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
222222222
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Nisan, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 19.04.2026 14:51
0
0

KARABÜK 2037 VİZYONU RAPORU MASADA MI KALDI?

Karabük Kent Vizyonu 2037 Raporunda hedefler belirlenirken, bunun ne kadarının hayata geçtiği ne kadarının geçmediği merak ediliyor

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde, Başkan Fatih Çapraz’ın öncülüğünde 5-6 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen “Karabük Kent Vizyonu 2037 Çalıştayı” sonrasında hazırlanan rapor, kentin geleceğine ışık tutacak önemli stratejiler ortaya koymuştu. Raporda; Karabük’ün sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, sağlık, ulaşım ve turizm alanlarında kalkınmasını sağlayacak yol haritası detaylı şekilde belirlenmişti. Ancak aradan geçen sürede, belirlenen hedeflerin ne kadarının hayata geçirildiği sorusu gündeme geldi.

TANITIM VURGUSU DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Raporda öne çıkan başlıklardan biri de tanıtım ve markalaşma konusuydu. “Tanıtımdan pazarlamaya tüm süreçler bütün paydaşlar tarafından internet ve sosyal ağlar ortamlarında paylaşılmalıdır. Karabük’e ait markalar oluşturulmalıdır. Markalaşma, kent kimliğini güçlendiren temel unsurlardan biridir” ifadelerine yer verilmişti.

Bu yaklaşım, Karabük’ün sahip olduğu potansiyelin daha geniş kitlelere ulaştırılması açısından kritik bir unsur olarak değerlendirilmişti. Nitekim şehir; huzur ve güven ortamı, sanayi altyapısı ve eğitim olanaklarıyla hem yatırımcılar hem de öğrenciler için cazip bir merkez olabilecek özellikler taşıyor.

Cumhuriyetin kuruluş sürecinde önemli bir rol üstlenen Karabük, 13 haneli bir yerleşimden güçlü bir sanayi kentine dönüşerek Türkiye’nin kalkınma hamlesinde özel bir yer edindi. “Demir-çeliğin başkenti” olarak anılan Karabük, yerli ve milli ağır sanayinin temellerinin atıldığı merkezlerden biri olma özelliğini taşıyor. Ancak tüm bu güçlü geçmişe rağmen, Karabük’ün ülke genelindeki bilinirliğinin istenilen seviyede olmadığı yönünde eleştiriler bulunuyor. Yapılan gözlemler, birçok kişinin Karabük’ün coğrafi konumunu dahi tam olarak bilmediğini ortaya koyuyor.

TANITIMIN SORUMLULUĞU KİME AİT?

Bu noktada en önemli sorulardan biri de tanıtım faaliyetlerinin kim tarafından yürütüleceği. Valilik, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sanayi kuruluşları ve vatandaşların bu süreçteki rolü tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Bir çok kesim tarafından etkili bir tanıtım ve markalaşma sürecinin ancak tüm paydaşların ortak hareket etmesiyle mümkün olabileceğine işaret ederken, aksi halde, bireysel çabaların sınırlı kalacağı ve kentin potansiyelinin yeterince değerlendirilemeyeceği ifade ediliyor.

Karabük Kent Vizyonu 2037 Raporu’nun ortaya koyduğu hedeflerin ne ölçüde uygulandığı, sorunlara yönelik çözüm önerilerinin ne kadarının hayata geçirildiği henüz netlik kazanmış değil.

Kentin güçlü sanayi geçmişine rağmen, tanıtım ve markalaşma alanında beklenen ilerlemenin sağlanamaması, “Karabük vizyonu kağıt üzerinde mi kaldı?” sorusunu beraberinde getiriyor.

Yetkililerin ve tüm paydaşların, raporda belirlenen hedefler doğrultusunda daha somut adımlar atması gerektiği ifade ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin