Tosya’da 67 kaçak mülteci yakalandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Nisan, 2017 07:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Tosya’da 67 kaçak mülteci yakalandı

KASTAMONU ’nun Tosya ilçesi D-100 karayolunda seyir halinde bulunan 09 BK 590 plakalı yolcu otobüsünde 56’sı Afganistanlı, 11’i de Pakistan uyruklu olmak üzere 67 mülteci yakalandı. 16 gün önce Afganistan’dan yola çıktıkları ve İran’dan Türkiye’ye kaçak geçiş yaptıkları öğrenilen mülteciler, 09 BK 590 plakalı yolcu otobüsü ile İstanbul’a gitmek isteyen 67 mülteci Tosya’dan geçiş yaptıkları sırada yakalandı. İlçe Kaymakamlık bahçesine getirilen mülteciler burada yapılacak sorgulama ve sağlık kontrollerinin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği ve ardından da sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda kayip oral sengunun cesedi 85 kilometre uzakta rizede bulundu Olr9pQq9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da kayıp Oral Şengün’ün cesedi 85 kilometre uzakta Rize’de bulundu

Rize’nin Pazar ilçesi Güzelyalı Mahallesi kıyı şeridinde kayalıklar arasında bulunan erkek cesedinin, Trabzon’un Araklı ilçesinde 13 Nisan’dan bu yana kayıp olarak aranan Oral Şengün’e ait olduğu belirlendi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde kaybolan Oral Şengün’den (27) uzun süre haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında, emniyet birimlerince yapılan kamera incelemeleri ve teknik analizler sonucunda cep telefonu sinyalinin son olarak Konakönü mevkiinde tespit edildiği belirlenmişti. Bunun üzerine bölgede yürütülen çalışmalar genişletilerek sahil hattına kaydırılmış, aramalara jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve dalgıç polis ekipleri ile drone destekli hava unsurları da katılmıştı.

Saha çalışmalarının sürdüğü süreçte Rize kıyılarında kayalıklar arasında bulunan ceset için yapılan incelemelerde kimlik tespiti netleşti. Adli tıp süreci ve resmi değerlendirmeler sonucunda bulunan kişinin Oral Şengün olduğu kesinleşti.

Şengün’ün kaybolduğu nokta ile cesedin bulunduğu kıyı şeridi arasında yaklaşık 85 kilometrelik mesafe olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Ölüm nedenine ilişkin kesin bulguların adli tıp raporuyla ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin