Reklam
Reklam
SPOR
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Mayıs, 2025 11:57 tarihinde yayınlandı
0

Toprak Razgatlıoğlu MotoGP’ye Geçiyor

Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu, 2026 sezonunda MotoGP’de yarışmaya hazırlanıyor. Motosiklet sporunun zirvesi kabul edilen MotoGP’ye geçişi, Toprak için kariyerinde yeni bir dönüm noktası olacak.

Yamaha ile Anlaştı

Motorsport.com Global ve Speedweek.com’un özel haberine göre Toprak Razgatlıoğlu, Yamaha ile 2026 MotoGP sezonu için anlaşmaya vardı. Bu gelişmeyle birlikte 2010’da Ben Spies’tan sonra ilk kez bir Superbike şampiyonu MotoGP’ye adım atmış olacak.

Uzun süredir bu geçişle ilgili sinyaller veren Toprak ve menajeri Kenan Sofuoğlu, Yamaha cephesinden gelen olumlu açıklamaların ardından MotoGP planlarını gerçeğe dönüştürdü.

Pramac Takımıyla Pistte Olacak

Toprak’ın, MotoGP’de Yamaha’nın uydu takımı Pramac Racing adına yarışması bekleniyor. Böylece Quartararo ve Rins’in kullandığı teknik ekipmanlarla yarışacak. Pramac koltuğunda şu an yer alan Jack Miller ya da Miguel Oliveira’nın yerine geçmesi bekleniyor. Red Bull sponsorluğu da bu geçişte devam edecek.

Resmi Duyuru Mugello GP’de

Speedweek’in haberine göre resmi açıklamanın 20-22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Mugello Grand Prix’sinde yapılması planlanıyor. Anlaşmanın netleşmesiyle birlikte Toprak, MotoGP’de yarışacak ilk Türk sporcu olarak tarihe geçecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin