Reklam
Reklam
tokatta yangindan kurtarilan cocuklar devlet korumasina alindi 9jMLFZSw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ta yangından kurtarılan çocuklar devlet korumasına alındı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde çıkan yangında mahsur kaldıkları konuttan polislerin vaktinde müdahalesiyle kurtarılan 2 çocuk, devlet muhafazasına alındı.

İddiaya nazaran, evvelki gün anne G.Ç., Mehmet Akif Mahallesi’ndeki konuttan çocukları O.Ç. (1,5) ve G.Ç.’yi (3) yalnız bırakarak dışarı çıktı. Kısa müddet sonra daireden ağır dumanlar yükselmeye başladı. Apartmanda oturan komiser Zekeriya Arslan ve polis memuru Yasin Karagöz, dumanı fark ederek çabucak müdahaleye geçti. İçeriden çocuk sesleri duyan komiser Arslan, demir korkulukları söküp pencereden içeri girerek çocuklara ulaştı ve iki küçük çocuğu inançlı dışarı çıkardı. O anlar apartmanın güvenlik kamerasına da yansıdı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye takımları yangına müdahale ederek alevlerin büyümesini önledi. Yangın nedeniyle daire kullanılamaz hale gelirken, çocukların sıhhat durumlarının âlâ olduğu bildirildi. Yapılan incelemeler sonucu anne G.Ç.‘nin, çocukların dedesi M.P. ile birlikte yaşadığı ve annenin, çocukların babasıyla farklı olduğu öğrenildi. Aile ihmali nedeniyle savcılık kararı ile çocuklar annelerinden alınarak Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı’na bağlı Tokat Sevgi Evleri’nde muhafaza altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA tarafından
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?

Bizi sosyal medyadan takip edin