Tokat’ta bir kafede “yan baktın” sorunu yüzünden çıkan hengamede 6 yerinden bıçaklanan 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Olaydan kısa mühlet sonra silah ve bıçakla yakalanan 3 kuşkulu gözaltına alındı.
Kent merkezinde bir kafede iki küme ortasında çıkan tartışma kanlı bitti. Teze nazaran, evvelki akşam saat 22.00 sıralarında Kenan Tayyip Yılmaz (23), bir kafede üç kız arkadaşıyla oturduğu sırada yan masadaki M.D.T. (17), M.A.A. ve K.Ç. ile “yan baktın” gerekçesiyle tartışmaya başladı. Kısa müddette büyüyen tartışma, kafe dışındaki otoparka taşındı. 17 yaşındaki M.D.T., yanında taşıdığı bıçakla Yılmaz’a saldırdı. Arbedeyi ayırmak isteyen M.A.A. ve K.Ç. ise silahla havaya ateş ederken, bir mermi park halindeki araca isabet etti. Etraftaki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sıhhat ve polis takımları sevk edildi. Bedeninin 6 yerinden bıçaklanan Yılmaz, kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği grupları, kaçan şüphelilerin peşine düştü. Yapılan çalışmalar sonucu 3 kuşkulu, olay yerinin yakınında bıçak ve silah ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki süreçleri tamamlanan 3 kuşkulu adliyeye sevk edildi.


Tokat’ta “yan baktın” kavgasında 6 yerinden bıçaklanan 23 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:
“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.
Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

