Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tokat’ta saat 04.17’de depremzedeler anıldı

Dünya Yayın: 07.02.2024 16:24
İhlas Haber Ajansı
Tokat’ta saat 04.17’de depremzedeler anıldı

Tokat’ta 6 Şubat depreminde ölen vatandaşları anmak için saat 04.17’de program düzenlendi. AFAD İl Müdürlüğünde düzenlenen programa il protokolü tam kadro katıldı.

6 Şubat depreminde İçişleri Bakanlığı tarafından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Adıyaman ili Gölbaşı ilçesine koordinatör vali olarak görevlendirildi. Tokat’tan Arama ve Kurtarmada; 42 ekip, 522 personel görev yapmış, 409 vatandaşımıza canlı, 560 vatandaşımızın cenazesine ulaşılmıştı. 13 Şubat 2023 tarihinde arama ve kurtarma sonlandırılmıştı. Hatay iline, 18 personel, 4 araç ile personel gönderilmiş, 193. ve 202. saatlerde vatandaşlarımız canlı olarak kurtarılmıştı. 193 personel, 19 araç ile acil sağlık hizmetleri yürütülmüş, tüm köyler taranmıştı.

Gölbaşı ilçesi Devlet Hastanesi kendi binasında ve kendi personeli ile 22.02.2023 tarihinde hizmet vermeye başladı. Gölbaşı İlçesi Devlet Hastanesi Eczanesi 09.02.2023 tarihinde hizmet vermeye başlamış, ilçedeki 12 eczane ise çalışmaktadır. Tokat Valiliğinden, 750 tır/kamyon, diğer illerden, 539 tır/kamyon olmak üzere, toplam 1.289 tır/kamyon yardım Gölbaşı ilçemize ulaşmıştır. Tokat Valiliğimizden, 233 tır/kamyon yardım diğer afet bölgelerine gönderilmiştir. 16 farklı noktada, günlük 32.300 öğün yemek, 13.200 ekmek, 3.700 pide dağıtımı sağlanmıştır. 5 ana depo, 4 sosyal market ile hizmet verilmiştir. Afetin yıl dönümünde saat 04.17’de ilçe protokolü AFAD İl Müdürlüğü binası konferans salonunda anma programı düzenlendi.

Depremde görev yaptığı 2 aylık sürecin bütün kariyerinden daha fazla insana dokunduğunu ifade eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Bir yıl önce bu gece bir sokakta kar yağışı ile ilgili olarak istişareleri yapıyorduk. Saat 04.17 olduğunda tüm ülkemizin ciğerini yakan çok büyük bir faciayla, doğal afetle karşılaştık. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem sonrasında yine Elbistan’da yaşanan ikinci depremle birlikte yaklaşık 14 milyon vatandaşımızın yaşadığı 11 ilimizi kapsayan bir bölge tarihin gördüğü en yüksek nüfus yoğunluğuna sahip deprem olarak kayıtlara geçti. Ancak bunun ötesinde aziz milletimizin o büyük ferasetiyle, yardımseverliğiyle müthiş bir destan yazıldı. Sadece Tokat anlamında değil ülkemizin her yerinde vatandaşlarımız, hayırseverlerimiz, insanlarımız bu bölgede bir taşı kaldırma yarışına girdi. Tokat’ın tarihteki adı ’Dar-ul Nasîr’dir. Yani yardım edenlerin şehri demektir. Bunu bir kez daha fazlasıyla gösterdi. En ücra köşesinden vatandaşlarımız Zile’den Reşadiye’ye kadar tüm bölgede orada bambaşka hikayeleri yazdılar” dedi. Protokol program sonrası Karşıyaka Merkez Camiinde kılınan sabah namazının ardından hayatını kaybeden depremzedeler için dua edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mahallenin ihtiyaçları için inşa edilen asma köprü vatandaşların ilgi odağı oldu

Dünya Yayın: 11.05.2024 16:12
İhlas Haber Ajansı
Mahallenin ihtiyaçları için inşa edilen asma köprü vatandaşların ilgi odağı oldu

Samsun’da kırsal mahallede insanların camiye rahat gidebilmesi için inşa edilen 61 metre uzunluğundaki asma köprü, zamanla ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Mahalle sakinleri, yemyeşil doğa içerisine inşa edilen köprüyü Türkiye’nin birçok yerinden insanların görmeye geldiğini söyledi.

Salıpazarı Karacaören Mahallesi’ndeki 61 metre uzunluğundaki asma köprü, 3 yıl önce mahalle sakini Selahattin Tekin öncülüğünde vatandaşların yardımıyla yapıldı. Mahallede bulunan cemaattin yolun karşısındaki camiye rahat gitmesi için yapılan köprü zamanla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yemyeşil doğa içinde bulunan köprü, yüksekliği nedeniyle de üstünde yürüyenlerde heyecan oluşturuyor.

“Köprü ve şelalemiz turist çekiyor”

Köprü hakkında bilgi veren Karacaören Mahallesi sakini Yüksek Soysal, “Köprü, mahalle ile cami arasındaki yolu kısaltmak için yapıldı. Yol biraz uzuyordu. Köprümüzün uzunluğu 61 metre. Bundan 3 sene önce köprüye yaklaşık 1 metrelik kar yağdı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bu vesileyle sağlamlık testini geçmiş oldu. İnsanlar buraya geliyor. Fotoğraf çektirenler var. Köprünün ortasında halay çekenler var. Bu vesileyle mahallemize güzellik kattı. Karacaören Şelalemiz de var. Bu 2 güzellik turist çekiyor” dedi.

“Ankara’dan, İstanbul’dan her yerden gelenler var”

Köprüyü yapan Selahattin Tekin’in eşi Hava Tekin, “Eşim, 20 senedir bu köprü ile ilgili hayaller kurdu. Hemen yapamadı. Düştü, kalktı. 7 kere inşaattan düştü. Allah onu bize bağışladı. Burada eş, dost yaparken hep yardım etti. Evden artık camiye gidebiliyoruz. İnsanlar rahatça 5 vakit namazına gidebiliyor. Çok hevesi vardı, Allah da bize nasip etti. Ankara’dan, İstanbul’dan her yerden gelenler var” diye konuştu.

Karacaören Mahallesi sakinlerinden Hasan Uysal ise “Camiye gitmemiz için kolay bir yol oldu. Bu köprü çok ilgi çekiyor. Sürekli görmeye gelenler oluyor. Şelalemizi duyanlar da geliyor. Buraya geldiklerinde köprüyü ziyaret etmeden gitmiyorlar” şeklinde konuştu.