karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ağustos, 2023 00:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tokat’ta meteor yağmurunu çekmek isteyen fotoğrafçılar bulutlara takıldı

blank
Tokat’ta fotoğrafçılar bin 600 rakımlı Topçam yaylasına çıktı, Perseid meteor (göktaşı) yağmurunu çekmek istedi, bulutlar müsaade vermedi.

Dev gezegen Jüpiter’in çekimi sayesinde saatte 200 göktaşı oluşabilmesiyle görsel şölen sunan Perseid meteor (göktaşı) yağmuru, Tokat’a havanın bulutlu olmasından ötürü görüntülenemedi. Bin 600 rakımlı Topçam yaylasına Perseid meteor yağmurunu görüntülemek için çıkan fotoğrafçılar hayal kırıklığı yaşadı. Gökyüzünün bulutlar nedeniyle kapalı olmasından ötürü yağmuru görüntüleyemeyen fotoğrafçılar, saatlerce gökyüzünde ki bulutların dağılmasını bekledi. Uzun bekleyişin akabinde fotoğrafçılar, hayal kırıklığı yaşadı.

"Sabah 04.00’a kadar bekleyeceğiz"
Perseid meteor yağmurunu çekmek için bin 600 rakımlı Topçam yaylasına çıktığını belirten tabiat fotoğrafçısı Serdar Deniz, "Bu akşam Tokat’ın Topçam yaylasına geldik. Perseid meteor yağmurunu tabiat fotoğrafçısı arkadaşlarla çekmek için geldik. 1 aydır açık olan hava bu gece sisli ve bulutlu oldu. O yüzden meteor yağmurunu izleyemedik, çekemedik. Bizde arkadaşlarla getirdiğimiz kamp çantaları ve gereciyle sabah 04.00’a kadar bekleyeceğiz. Şayet hava açarsa meteor yağmurlarını fotoğraf arşivimize katacağız, başaramazsak gece sonunda hoş bir kamp yapmış olacağız. Şuan kent görünümüne karşıyız, arkadaşlarım fotoğraf denemeleri yapıyor, inşallah bulutlar açılır" biçiminde konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin