Reklam
Reklam

Tokat’ta kuşların göç durağı yeniden canlanacak

tokatta kuslarin goc duragi yeniden canlanacak ty2SxzfJ jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2024 08:24 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ın Pazar ilçesinde kuşların göç yolunda bulunan Kaz Gölü, proje çalışmaları nedeniyle 2021 yılında ziyaretçilere kapatıldı. 25 milyon TL bedelli projenin kısa sürede tamamlanarak, alanın yeniden açılması hedefleniyor.

Tokat’ın Pazar ilçesinde kuşların göç yolu üzerinde bulunan Kaz Gölü, 16 Haziran 2021 tarihinde proje çalışmaları nedeniyle ziyaretçilere kapatıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla 2006’da “Yaban Hayatı Geliştirme Sahası” ilan edilen Kaz Gölü’nde sosyal alanların oluşturulması için başlatılan çalışmaların 2021 yılının Kasım ayında bitmesi hedefleniyordu. Pandemi süreci ve 6 Şubat depremi nedeniyle çalışmalar durdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ katkılarıyla yeniden başlatılan proje 25 milyon TL’ye mal olacak. Kısa sürede açılması planlanan Kaz Gölü’nde yürüyüş ve bisiklet yolu, kır lokantası, gün batımı terası, mescit yer alacak.

“İnşaat sürecimiz biraz uzadı ama kısa sürede faaliyete açacağız”

Kaz Gölü’nün son durumuyla alakalı İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Kaz Gölü’nde çok detaylı çalışmalar yapılıyor. Orada işte iş yerleri, seyir kuleleri, yürüyüş ve bisiklet alanları gibi çalışmalar yapılıyor. Aynı zamanda gölün derinleştirme çalışması da yapıldı. Yani normalde sazlık alan içerisinde tekrar gölü ortaya çıkaracak çalışmalar da yapıldı. Şimdi önümüzdeki süreç içerisinde, daha sonrasında işte 6 Şubat depremi akabinde genel olarak bir sıkıntıya girildi. Öncesinde de vardı. Dolayısıyla da bizim inşaat sürecimiz biraz uzadı. Ama yakın bir zaman içerisinde faaliyete açacağız. Ayrıca burada yapılan çalışmalarda hem Devlet Su İşlerinin hem Doğa ve Milli Parkların, hem valiliğimizin çeşitli işler yapması gerekiyor. Bu kapsamda da çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 22 milyon gibi bir harcamamız oldu. Zaten burası da 25 milyon gibi bir maliyeti olacak. Kalan kısmımız yakın bir zaman içerisinde tamamlanacak. Sadece yürüyüş alanının yolunun betonlanması kaldı. Biz orada doğayla barışık güzel bir çalışma yapıyoruz” dedi.

“Ballıca Mağarası’na gelen turistleri kuş cennetine çekmek istiyoruz”

Bölgede çeşitli etkinlik alanlarının olacağını söyleyen Vali Hatipoğlu, “Orada yöresel ürünlerin pazarlandığı alanlar var. İşte seyir alanları var. Fotoğraf çekilecek alanlar var. Belli etkinlikleri yapacağımız alanlar olacak. Ayrıca hem Ballıca Mağarası’na gelen turistlerimizin bu kuş cennetini de izlemelerini, özellikle mandaların burayı kullanışıyla ilgili gerçekten güzel görüntüler ortaya çıkıyor. Bunları vatandaşımıza, ilgililere ve turistlere sunacağız. İnşallah yapacağımız bu yatırımlarla, adımlarla Tokat bölgesi için ve ülkemiz için hem tarih hem doğal anlamda müthiş coğrafya, en ilgi uyandıran bölgelerden birisi olacaktır diyorum” diye konuştu.

Kaz Gölü, 110 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Doğal güzelliği ile hayran bırakan göl, yazın ve kış mevsiminde farklı güzelliklere bürünüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Üniversiteli gençler BARÜFEST’26 coşkusu yaşadı

universiteli gencler barufest26 coskusu yasadi QQIlT8UC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın Üniversitesi (BARÜ) geleneksel olarak düzenlediği BARÜFEST ile binlerce öğrenciyi müzik ve eğlence dolu etkinliklerle buluşturdu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) mezuniyet töreninin ardından geleneksel olarak düzenlenen Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri: BARÜFEST’26 etkinlikleri başladı. Müzikten eğlenceye, kulüp tanıtımlarından sahne performanslarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan festival, binlerce kişinin katılımıyla tamamlandı.

Kutlubey Yerleşkesi gölet alanında gerçekleştirilen BARÜFEST’26’da konserler, çeşitli etkinlikler, eğlence alanları ve sosyal aktiviteler yer aldı. İlk gün mezuniyet sevincini müzikle kutlayan gençler, konser alanında unutulmaz anlar yaşarken ortaya renkli ve coşkulu görüntüler çıktı. İkinci gün farklı gruplar sevilen parçaları seslendirirken DJ’lerin sahne performansıyla öğrenciler doyasıya eğlendi.

Festival kapsamında iki gün boyunca sahne alan sanatçıların seslendirdiği şarkılara binlerce öğrenci hep bir ağızdan eşlik etti. Boya festivali olarak adlandırılan “ColorFest” ise renkli görüntülere sahne oldu. Rengârenk boyaların havaya atıldığı etkinlikte öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli dakikalar geçirdi. Mezuniyet heyecanını festival atmosferiyle bir araya getiren BARÜFEST’26 coşkuyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin