Reklam
Reklam
tokatin cehresi estetik komisyonu ile degisecek
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ocak, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Tokat’ın çehresi estetik komisyonu ile değişecek

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, şehir genelindeki üst yapı çalışmalarının tarihi dokuya ve kent kimliğine uygun şekilde yürütülmesi amacıyla akademisyenler ve meslek odalarının yer alacağı Estetik Komisyonu’nun kurulacağını açıkladı.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat’ta şehir estetiğini bütüncül bir anlayışla ele alacak Estetik Komisyonu’nun kurulacağını açıkladı. Tokat Belediyesi Teknik Birimler Şantiyesi’nde, teknik birimlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleriyle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Yazıcıoğlu, kurulacak komisyonla birlikte şehir genelinde üst yapı uygulamalarının belirli bir estetik standart çerçevesinde şekilleneceğini vurguladı.

“Bu komisyon görsel standartları belirleyecek”

Estetik Komisyonu’nun Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden alanında uzman akademisyenler, ilgili meslek odalarının temsilcileri ve belediye yetkililerinden oluşacağını belirten Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu; “Bu komisyon Tokat’ta yapılacak tüm üst yapı çalışmalarının görsel standartlarını belirleyecek. Artık herkes kendi istediği rengi, kendi istediği cepheyi kullanamayacak. Tokat’ın tarihi dokusuna, kimliğine ve ruhuna uygun bir şehir estetiği inşa edeceğiz” dedi.

Başkan Yazıcıoğlu: Tokat’a vizyon katacak komisyonumuzu kuracağız

Şehrin farklı bölgelerinde estetik anlayışın bölgesel olarak değişebileceğini ancak bütüncül bir uyumun esas alınacağını ifade eden Başkan Yazıcıoğlu, “Sulusokak’taki binalarla yeni yerleşim alanlarındaki yapılar farklı görselliklere sahip olabilir; ancak doku olarak birbirine benzeyen, Tokat’a yakışan bir bütünlük olacak. Bu yaklaşım şehrimize vizyon katacak. Üretken belediyecilik anlayışıyla sadece bugünü değil, geleceği de planlayacağız. Estetik Komisyonu’nun kent mobilyalarından ulaşım altyapısına kadar birçok alanda belirleyici olacak. Bu kapsamda otobüs durakları da yeniden tasarlanacak. Kapalı, konforlu, içerisinde ısıtma-soğutma sistemleri ve LED ekranları bulunan, ahşap görünümlü ve Tokat’ımıza yakışır duraklar yapacağız. Bunların tamamı Estetik Komisyonumuzun belirleyeceği çerçevede hayata geçirilecek. Estetik Komisyonumuz şimdiden Tokat’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin