TİKA'dan Afganistan’da mesleki eğitime destek - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2023 11:11 tarihinde yayınlandı
0
0

TİKA’dan Afganistan’da mesleki eğitime destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’da binası yenilenen meslek lisesine donanım ekipmanları temin edildi.
Herat vilayeti kırsalında eğitim faaliyetlerini sürdüren Zindecan Ziraat Meslek Lisesi, TİKA tarafından gerçekleştirilen kapsamlı yenileme projesi ile modern bir görünüme kavuştu. Okul binasının fiziki durumu iyileştirilerek, liseye donanım ekipmanları temin edildi. Okul çevresinde tarım işleri için kullanılacak uygulama bahçesinin zemini oluşturuldu ve modern sulama sistemi kuruldu. Genel eğitim malzemelerinin yanı sıra bölgenin ekonomik canlılığını sağlayan tarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla gerekli araç ve ekipmanlar da temin edildi.
Bölgedeki nüfusun büyük çoğunluğu geçimini tarım sektöründen sağlıyor. Bu nedenle Ziraat Meslek Lisesi’nin altyapısının güçlendirilmesi ve öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sunulması, bölgenin tarım sektörünün daha etkin ve verimli bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak. TİKA, projeyle Afganistan’ın eğitim sektörüne yaptığı önemli katkıların yanı sıra, bölgenin ekonomik kalkınmasına da destek oluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin