Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Mart, 2019 12:59 tarihinde yayınlandı
0

Ticaret Ataşesinden, Türkiye’ye yatırım çağrısı 

Türkiye’nin Düsseldorf Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya ve yerel uzman Yusuf Palalı, merkezi Almanya’nın Essen şehrinde yer alan Avrupalı Türk Girişimciler Birliği (ATGB)’yi, Çağla Tavukçuluk firmasında ziyaret ederek, ATGB’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Toplantıya, ATGB Genel Başkanı Orhan Buyurman, Genel Sekreter Muharrem Uslubaş ve Genel Başkan Yardımcısı Nizamettin Barutçu katıldı.
BUYURMAN : ” TÜRK İŞ ADAMLARININ BİLGİLENDİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ ”
ATGB Genel Başkanı ve Karabüklü işadamı Orhan Buyurman, ticaret ataşelerinin Türk girişimciler için önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek, Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya ve Yerel Uzman Yusuf Palalı’ya teşekkür etti.
Buyurman, “ Almanya’da görev yapan Türk Ataşelerimiz, Avrupa’da yaşayan Türk girişimciler için aydınlatıcı rol üstlenmektedir. Rızkını yurt dışında kazanmaya çalışan küçük ve büyük ölçekli işverenlerimize ataşelerimiz önemli bilgi kaynağı olmaktadır. ATGB olarak çalışmalarımız devam etmektedir ” dedi.
TÜRKİYE’YE YATIRIM ÇAĞRISI
Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya ise Türk girişimcileri, Anavatanlarına yatırım yapmaya davet etti. Ataşe Gürtuna Kaya açıklamasında, ” Türk girişimcilerimiz ister Avrupa’da ister Türkiye’de mevcut olan tüm imkanları değerlendirebilirler. Türk girişimcilerin özellikle Alman ticaret odaları ile olan bağlarını daha da sıklaştırmaları ve ticaret odalarında görev almaları çok önemlidir. Avrupalı yatırımcılar için Türkiye’de yatırım imkanları fazladır ve Türkiye’deki Türk yatırımcılar da Avrupa’da inanılmaz imkanlar bulunmaktadır” diyerek gösterdiği misafirperverlik ve yakın ilgiden dolayı ATGB Genel Başkanına müteşekkir olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwwwwwwww
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Mayıs, 2026 13:17 tarihinde yayınlandı
0

Üreticilere ‘Uygulayıcı Üretici Belgesi’ eğitimi verildi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik düzenlenen “Uygulayıcı Üretici Belgesi” eğitimleri tamamlandı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müdürü Yasin Önder, şube müdürleri, teknik personel ve çok sayıda üretici katıldı.

Eğitimler, Müdürlük bünyesinde görevli Ziraat Mühendisi Deniz Oral tarafından “Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulanması ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik” kapsamında verildi. Programda modern ilaçlama teknikleri, uygulamada dikkat edilmesi gereken kritik noktalar, kişisel koruyucu ekipman kullanımı, iş sağlığı tedbirleri ile çevre ve insan sağlığını koruma yöntemleri detaylı şekilde ele alındı.

Yetkililer, bitki koruma ürünlerinin doğru dozda, doğru zamanda ve güvenli şekilde uygulanmasının toprağın korunmasına, sürdürülebilir üretime ve verimliliğin artırılmasına önemli katkı sunduğunu vurguladı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan üreticiler, kendi arazilerinde uygulama yapma yetkisi kazanacak. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyor; bilinçli, güvenli ve sürdürülebilir tarımsal üretim için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin