Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Mayıs, 2023 14:23 tarihinde yayınlandı
0

Tezhip sergisi temmuza kadar açık

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ile Sencide Tezhip Atölyesi işbirliği ile Muradiye Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’nde Yakin-Tezhip Sergisi düzenlendi.
Müzehhip ve Hattat Muhammed Mağ ve Müzehhibe Elif Birkan koordinasyonu ile düzenlenen sergide 12 sanatçının, 35 eseri yer alıyor. Sergi açılışına katılan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, tezhibin tarih boyunca birçok kültürde önemli bir rol üstlendiğini belirterek “Tezhip sanatseverlerin kalplerinde taht kurmuş, ince işçilik ve sanatla ilgili ifadeyi muhteşem bir ahenk ile birleştiren geleneksel bir sanattır. Sencide Tezhip Atölyesi sanatçıları tarafından danışman hocaları Müzehhip ve Hattat Muhammed Mağ nezaretinde “İlmel yakîn, Aynel yakîn ve Hakkel yakîn” adlı eserleriyle 12 sanatçının eserleri Bursalılarla bir araya gelecek. Bu sergi ile sanatçılar, geleneksel sanatı taklitten ziyade bugünü yaşayan, geleneğe tabi olmayan ama bağlı olan bir sanatı icra etmeye çalışıyorlar. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyor, etkinliğin amacına ulaşmasını temenni ediyorum.” dedi.
Müzehhip ve Hattat Muhammed Mağ, serginin anlam ve önemine değinerek, “İlk tezhip derslerimize 2008 yılında Irgandı Köprüsü’nde başladık. Talebelerimiz emekleriyle birlikte çalışmalarını devam ettirdiler. Aslında bugün torunlarımın sergisi ile buradayız diyebilirim. Sergide emeği geçen sanatçı arkadaşlarımıza ve bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan büyüklerimize, misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Uzun bir çalışma süreci ardından oluşturulmuş ve sergi açılışı ile sanatseverlerin beğenisine sunulan eserler, 1 Temmuz’a kadar Muradiye Kur’an ve El Yazmaları Müzesi’nde ziyaret edilebilecek. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin