haki
•yadır mevlam su
TESK Genel Başkanı Palandöken, programı kapsamında Karabük Valisi Mustafa Yavuz’u ve Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından esnafla bir araya gelen Palandöken, daha sonra “Esnaf ve Sanatkârın Sorunları ve Çözüm Önerilerinin İstişare Edilmesi” konulu değerlendirme toplantısına katıldı.
Toplantıda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, göreve geldikleri ilk günden itibaren esnafla dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, “Sadece yolları değil, gönülleri onarmayı, ekonomiyi de sokağı da birlikte büyütmeyi hedefliyoruz. Altyapıdan sosyal desteklere, kamusal alan düzenlemelerine kadar esnafımızın yükünü hafifletecek projeler üretmeye gayret ettik. Esnafı şehrin ruhunu taşıyan asli unsur olarak görüyoruz” dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise esnafın toplumdaki yerine dikkat çekerek, “Esnaf ve sanatkarın olmadığı bir bölgede problem var demektir. Sokağın ışığı, güvenliği biziz. Varla yok arasında köprüyüz. Alışverişte hatır, gönül, itibar vardı. Bugün artık büyük dükkanlara gerek kalmadan internetten yapılan satışlarla bambaşka bir sistem oluştu. Bu sistemde ucuzluk beklemek mümkün değil” dedi.
Palandöken, esnafın toplumun nabzını en iyi tutan kesim olduğunu belirterek, “Altının değerini sarraf, vatandaşın halini esnaf bilir. İki kavga eden kişiyi bile dükkanına alıp barıştıran odur. Esnafsız bir millet düşünülemez. Esnaf, ülkenin barometresidir. Cumhurbaşkanımız da bir esnaf dostudur. ‘Çıraktım, kalfa oldum; kalfaydım, usta oldum; şimdi baş ustayım’ diyor. Bu bilinçle esnafı ayakta tutacak yeni formüller geliştirmek zorundayız. Esnafın olmadığı bir yerde dirlik ve birliğin bozulduğuna işaret vardır” ifadelerini kullandı.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise Karabük’ün sanayisiyle ülke kalkınmasına katkı sağladığını aktararak, “Dünya mirası Safranbolu’muz, ahilik ahlakının ve el emeğinin ustalık ocağıdır. Esnaf ve sanatkâr sadece bir meslek erbabı değil, aynı zamanda kültür ve ahlakın da taşıyıcısıdır. Kriz dönemlerinde de bolluk zamanlarında da çarşının nefesi, milletimizin en güçlü dayanağı olmuştur. TESK öncülüğünde yürütülen çalışmalar, yalnızca esnafın değil, Türkiye’nin ekonomik gücü ve toplumsal istikrarının da teminatıdır” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından toplantı soru-cevap bölümü ile son buldu.
Karabük’te Ramazan Bayramı ile ilgili yapılan hazırlıklar tamamlandı. Vatandaşların Bayramı huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alındı. İlgili birimler 24 saat görevinin başında olacak.
11 Ayın Sultanı Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, 20 Mart Cuma günü Ramazan Bayramı idrak edilecek. Bayram süresince vatandaşların huzur ve güven içinde bir tatil geçirmesi amacıyla Karabük genelinde geniş kapsamlı tedbirler alındı.
Karabük Valiliği koordinesinde; Emniyet, Jandarma, belediye birimleri, sağlık kuruluşları, enerji ve iletişim hizmeti sunan kurumlar tarafından gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Yapılan açıklamada, vatandaşların bayramı sorunsuz geçirebilmesi için tüm kurumların görev başında olacağı vurgulandı.
TRAFİK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Bayram nedeniyle artması beklenen şehir içi ve şehirlerarası trafik yoğunluğuna karşı il merkezi ile ilçeler arasında ek trafik düzenlemeleri yapılacak. Otobüs terminali ve tren garında da yoğunluğa karşı ilave önlemler alınacak. Emniyet birimleri şehir merkezinde, Jandarma ekipleri ise sorumluluk alanlarında 24 saat esasına göre görev yapacak.
Eğlence mekanları ve umuma açık alanlar, çevreyi rahatsız etmemeleri için sıkı şekilde denetlenecek. Kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapılacak ve gerektiğinde kapanmaları sağlanacak.
SAĞLIK HİZMETLERİ KESİNTİSİZ SÜRECEK
Bayram tatili boyunca hastanelerde nöbetçi doktorlar ve yeterli sağlık personeli görev yapacak. Nöbetçi eczaneler açık tutulurken, ambulans hizmetleri de kesintisiz sürdürülecek. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tüm planlamaların hazırlandığı bildirildi.
BELEDİYE VE DİĞER KURUMLAR HAZIR
Belediye ekipleri; temizlik, zabıta, itfaiye ve su hizmetlerinde kesintisiz çalışacak. Ayrıca fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odalarıyla iş birliği yapılacak. Belediye otobüslerinin ise bayram süresince geç saatlere kadar hizmet vermesi planlandı.
Elektrik, doğalgaz ve iletişim hizmetlerinde aksama yaşanmaması için ilgili kurumlar gerekli önlemleri alırken, market, manav ve kasaplarda hijyen denetimleri artırılacak.
112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ AKTİF OLACAK
Bayram boyunca tüm acil durumlar için 112 Acil Çağrı Merkezi aktif şekilde hizmet verecek. Vatandaşların, herhangi bir olumsuzluk durumunda 112’yi arayarak ihbarda bulunabilecekleri hatırlatıldı.
Öte yandan, ilçe kaymakamlıklarının da kendi bölgelerinde benzer güvenlik ve hizmet tedbirlerini planladığı ifade edildi.
haki
•yadır mevlam su