Kastamonu’da ters şeritte seyir halinde olan bisiklet sürücüsü, otomobilin altında kalmaktan sonra anda kurtuldu. O anlar ise KGYS kamerasına yansıdı.
Olay, Saraçlar Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kavşakta ters şeritten ilerleyen bisikletliye otomobil çarptı. Otomobili son anda fark eden sürücü son anda durdu. Otomobilin hafif şekilde çarptığı bisiklet sürücüsü kazayı yara almadan atlattı.
Yaşanan o anlar ise Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarına yansıdı. Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü’nce kaza anı, “Trafik kuralları karayolunu kullanan bisiklet sürücüleri için de geçerli” notuyla paylaşıldı.


Ters şeritte bisikleti ile ilerlerken ölümden döndü
Vali Çağatay’dan Kayıp Hamza Duras açıklaması
Karabük Valisi Oktay Çağatay, Safranbolu’da kayıp olarak aranan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Hamza Duras’ın bulunmasına yönelik sürdürülen arama çalışmalarını yerinde inceledi.
İlk olarak İl Jandarma Komutanlığı Hareket Merkezi’ni ziyaret eden Vali Çağatay, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökçek ve yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Arama faaliyetlerinin koordinasyonu, sahadaki ekiplerin çalışmaları ve kullanılan teknik imkanlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çağatay, operasyonların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.
Ailesinin 13 Haziran 2026 tarihinde kayıp başvurusunda bulunduğu Hamza Duras’ın bulunması amacıyla AFAD koordinasyonunda Emniyet, Jandarma ve ilgili kurumların çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Vali Çağatay, operasyonların merkezden etkin şekilde takip edildiğini söyledi.
Daha sonra Safranbolu ilçesine bağlı Çamtarla mevkiinde kurulan AFAD Koordinasyon Merkezi’ne geçen Vali Çağatay, bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada Hamza Duras’ın babası Şenol Duras ile de görüşen Çağatay, aileye geçmiş olsun dileklerini ileterek devletin tüm imkanlarıyla arama çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.
Koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulunan Vali Çağatay, Yeditepe Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi Hamza Duras hakkında babası tarafından yapılan başvurunun ardından güvenlik birimlerince kapsamlı bir araştırma başlatıldığını söyledi.
Yapılan incelemelerde Hamza Duras’ın 31 Mayıs tarihinde Safranbolu’dan İstanbul’a gitmek üzere otobüse bindiğinin, ancak aynı gün yolculuk sırasında araçtan indiğinin tespit edildiğini belirten Çağatay, Duras’ın daha sonra Safranbolu’da iki farklı konaklama tesisinde kaldığının ve bir marketten alışveriş yaptığının güvenlik kameraları ve teknik incelemelerle belirlendiğini kaydetti.
Telefon baz kayıtları ve diğer teknik verilerin değerlendirilmesi sonucunda Duras’ın son olarak Çamtarla mevkiinde bulunduğuna yönelik güçlü bulgular elde edildiğini aktaran Çağatay, bunun üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.
Vali Çağatay, 19 Haziran’dan bu yana devam eden çalışmalarda AFAD, Emniyet, Jandarma ve akredite sivil toplum kuruluşlarının görev aldığını belirterek, “Normal ve termal drone sistemleri, iz takip köpekleri ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından görevlendirilen insansız hava aracının desteğiyle bölgede arama faaliyetleri sürdürülüyor. Şu ana kadar yaklaşık 45 kilometrekarelik alan detaylı şekilde tarandı. Ancak Hamza Duras’a ilişkin henüz herhangi bir bulguya ulaşılamadı” dedi.
Duras’ın sağ salim bulunmasını temenni ettiklerini ifade eden Çağatay, devletin tüm kurumlarının koordinasyon içerisinde çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.
Vali Çağatay, arama çalışmalarında görev alan güvenlik güçleri, AFAD personeli, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü arama kurtarma ekiplerine teşekkür ederek çalışmaların titizlikle devam edeceğini belirtti.

