Karabük Postası tarafından
21 Haziran, 2023 12:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Temizlik İşçisi Bulduğu Yüklü Miktarda Para Dolu Cüzdanı Sahibine Teslim Etti

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediyede çalışan temizlik görevlisi parkta, içerisinde yüklü miktarda para bulunan cüzdanı sahibine teslim etti. Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanı Salim Bozkurt, Barış Manço Parkını temizlediği sırada bankın altında bir cüzdan olduğunu fark etti. Bozkurt, yerden aldığı cüzdanı vatandaşların taleplerini ilgili birimlere yönlendirerek hizmetin en kısa sürede ulaşmasını sağlayan Halk Masası yetkililerine bıraktı. Yetkililerin kimlik bilgilerinden ulaştığı Nur Seda Yirmibeş’e cüzdanı işçi tarafından teslim edildi. Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Salim Bozkurt’un cüzdanı teslim etmesinin ardından kimlik bilgilerinden cüzdan sahibine ulaşıldığını belirten Halk Masası görevlisi Ertuğrul Akarsu, “Salim Bozkurt arkadaşımıza bu onurlu davranışı için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Cüzdan sahibine de bulunduğu için yine çok mutluyuz” dedi. İşçi Salim Bozkurt, yaptığının insanlık görevi olduğunu söyledi. blank Nur Seda Yirmibeş ise, Eski Çarşı bölgesinde esnaflık yaptığını, çocuğunu parka getirdiğinde cüzdanını düşürdüğünü ifade ederek, “Sabah çocuğumu bırakmaya giderken cüzdanım olmadığını fark ettim. Bankayı aradım, kartlarımı iptal etmek üzereyken Halk Masasından arandım. Cüzdanımın temizlik işçisi arkadaşımız tarafından bulunduğunu ve Halk Masasına teslim edildiğini öğrendim. Çok sevindim. Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum diye konuştu. Yirmibeş, cüzdan içerisinde toptancıya ödemesi gereken paranın olduğunu, kredi kartlarının da yüklü miktarda dolu olduğunu kaydetti.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin