Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Nisan, 2016 14:43 tarihinde yayınlandı
0

Taş Duvar Çalışması Tamamlandı

Karabük Belediyesi tarafından yapımı devam eden Şehit Ateşe Reşat Bulvarındaki taş duvar çalışmaları son aşamaya geldi.

Karabük Belediyesi, yol güvenliğini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde beton veya taş duvarla istinat çalışması yapıyor. Şehit Ateşe Reşat Bulvarındaki yolun genişletilmesi ve istinat duvarlarının tamamlanması ile hem yol genişlemiş olacak hem de bazı tehlikeler ortadan kalmış olacak. Karabük halkını daha iyi ve güzel bir kente kavuşturmak için Belediye ekipleri çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
devrek belediyesi hidirellez gelenegini yeniden canlandirdi WUUUYTAk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Devrek Belediyesi hıdırellez geleneğini yeniden canlandırdı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına katılan vatandaşlar sabahın erken saatlerinde bir araya gelerek baharı karşıladı.

Devrek Belediyesi tarafından organize edilen Hıdırellez kutlamaları vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Baharın müjdecisi ve bereketin simgesi olan bu gelenek, ilçede unutulmaya yüz tutmuşken belediyenin düzenlediği programla yeniden hayat buldu. Programın erken saatte başlamasına rağmen Devrekliler kutlama alanlarına akın etti.

Vatandaşlar ateşin üzerinden atlayarak baharı kutladı

Sabah saat 06:00’da Cumhuriyet Alanı’nda toplanan vatandaşlar, belediyenin tahsis ettiği araçlarla Egemenlik Mesire Alanı’na ulaştı. Devrek Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik ve belediye yetkililerinin katıldığı etkinlikte, Hıdırellez’in simgesi olan geleneksel ateş yakıldı. İlçe sakinleri yanan ateşin üzerinden atlayarak renkli görüntüler oluşturdu.

Belediye ekipleri alanda hazırladığı çay ve kahvaltılıkları vatandaşlara ikram etti. Sabah kahvaltısını açık havada yapmanın keyfini süren katılımcılara, Devrek Belediye Bandosu ile mahalli sanatçılar müzikleriyle eşlik etti. Müzik eşliğinde eğlenen Devrekliler, programın sonunda hep birlikte dua etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin