Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Şubat, 2018 14:17 tarihinde yayınlandı
0

“Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” Programı başlıyor

“Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” 2018 yılında “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecek.

Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlandı.

Proje hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Tarım Müdürü  Mustafa Şahin “Belirlenen her ilde en az 75 kadın çiftçimiz için İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecektir. Tarımsal üretimde en büyük işgücü payına sahip kadınlarımızın eğitimi, yaşam standartlarının yükseltilmesi; en çok önemsediğimiz konulardan birisidir” dedi.

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programına Son Başvuru Tarihi 16 Mart 2016.

Müracaat İl – İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüklerine Yapılacaktır.

Eğitim Alacak Kadın Çiftçilerde Aranan Koşullar:

Çiftçilikle uğraşan ve koşulları uygun olan kadın çiftçilere açık olacak bu eğitim programı belirli esaslar dâhilinde gerçekleştirilecektir. Buna göre;

En az 1 yıldır çiftçilik yapıyor olması,

18-40 yaş arasında olması (müracaat edilen tarihte 41 yaşından gün almamış olması),

Katıldığı eğitimi takip edebilmesi ve proje hazırlayabilmesi için okur-yazar olması,

Örgün bir eğitim kurumuna devam ediyor olmaması,

Başvuru tarihi itibarı ile ücretli çalışan olmaması,

Eğitime düzenli olarak katılmaya mani bir durumunun olmaması,

Seçilecek kadın çiftçinin proje fikrinin olması,

Proje fikrinin tarımsal girişimciliğe yönelik olması,

Son 2 yıl içerisinde Bakanlığımızın sağladığı destek programlarından yararlanmamış olması (Genç Çiftçi Projesi Destek Programı, TKDK vb.)

Kadın çiftçi seçiminde, kendisi/ailesinin ikamet ettiği şehirdeki tarımsal arazi varlığı veya hayvan varlığı öncelikli kriter olması,

Herhangi bir çiftçi örgütüne (kooperatif, birlik, ziraat odası) üye olması ve çiftçilik belgesine (ÇKS,AKS vb.) sahip olması ya da birinci dereceden akrabalarından (evli ise eşinin anne-babası, kardeşleri, evli değilse; anne-baba, kardeşler) birinin üye olması,

Türkiye finalinde dereceye giren projelere verilecek destekleme miktarı minimum 20,000 TL, maksimim 40,000 TL olup bu bütçe aralığında proje hazırlanması ( Desteklenecek miktarı aşan bütçelerde diğer mali kaynakların proje detayında teminat mektupları ile bildirilmesi) gerekmektedir.

Kadın Çiftçilerin Hazırlayacağı Projeler İçin Konu Alanları:

Bitkisel üretim; tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri, endüstri bitkileri, tıbbi- aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, yerel ve coğrafi işaretli olan bitkisel ürünler, çiçekçilik vb.

Hayvansal üretim; küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı ve ipekböcekçiliği yetiştiriciliği vb.

Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünleri,

İşleme- pazarlama, aile işletmeciliği,

Kırsal turizm

Bizi sosyal medyadan takip edin
iranin trabzon baskonsolosu mohebati dunya iranlilarin dimdik dayanmasina cok sasirdi RFF6bp13
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İran’ın Trabzon Başkonsolosu Mohebati: “Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı”

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, dünyanın İranlıların saldırılara dimdik dayanmasına çok şaşırdığını belirterek, “Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bölgedeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. İran’ın kültürel yapısına vurgu yapan Mohebati, savaş ve müzakere süreçlerine dair mesajlar verdi. İran’ın tarih boyu kültürü ve medeniyeti olduğunu kaydeden Mohebati, “Bizim rehberimiz şehit oldu. Kendisi de bunu istiyordu. Liderimiz bununla çok iftihar ediyordu. Şehit olmayı arzu ettiğini çok tekrar etmişti. Çok insanlar vardı hak yolunda çalışanlar, gazilerimiz. Tarih boyunca kültürümüzde olanlar şehadeti arzu etmişlerdi, şehit oldular. Çocuklarımızın şehit olmasına çok üzüldük. Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı. Nasıl olur da bir ülkeyi bombalarsın da memleketin lideri, insanları şehit olur ama o ülke dağılmaz ve yıkılmaz? Bizim kültürümüzde bu var. Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz. Ekonomimizin, insanlarımızın, binalarımızın yıkılması mümkün müydü? Ülke dimdik dayandı, istikrarını kaybetmedi. İran bunu gösterdi. İran’ın halkı önemliydi” diye konuştu.

“Müzakere olurken yeni savaş başlattılar”

Müzakere sürecine de değinen Mohebati, “Geçen sene savaştan 12 gün önce İran, ABD ve Avrupa ülkeleriyle konuşurken onlar bize saldırı yaptılar. Son savaştan 1 gün önce İran müzakeredeydi, karar verilmişti. Müzakere olurken yeni savaş başlattılar. Bu gösterir ki; onların hedefleri hiçbir zaman müzakere değildi. Müzakereden zaman kazanırlar, silahlanırlar ve büyük bir savaşa yeniden başlarlar. İran şimdi diyor ki, ‘savaşları bitirin, müzakere yapalım, konuşalım’. Bu mühim bir mesajdı” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti”

Türkiye ile İran’ın ilişkilerine de değinen Mohebati, “İran dedi ki, ‘Ben Türkiye toprağına hiçbir zaman füze göndermedim’ ve göndermez. Türkiye ile İran’ın kardeşliği çok istikrarlıdır. Tarih boyu böyledir ve çok önemlidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iyi mesajlar gönderdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çok iyi mesajlar verdiler. Bu konuda Türkiye’yi kendimize kardeş biliriz. Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin