Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
25 Mayıs, 2020 17:00

Tarihi Kent bu Bayram boş kaldı

A+ A-

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Safranbolu ilçesi, tarihinin en sakin Ramazan Bayramı’nı geçiriyor. Osmanlı mimarisini, şehir hayatını ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı’nın parmak izi" olarak adlandırılan tarihi ilçe, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı süresince uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş kaldı. Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprülerle "açık hava müzesini" andıran Safranbolu, özellikle bayram günlerinde binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyordu. "Korumanın başkenti" unvanıyla anılan tarihi ilçe, insanların sokaklarında zamanda yolculuğa çıktığı o eski günlerine dönmeyi bekliyor. 3 bin yıllık bir geçmişe sahip olan ve Türkiye’de kent ölçeğinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde tek yer olma özelliği taşıyan Safranbolu sokakları, tarihinde ilk kez bir bayramı böyle sakin geçiriyor. "SAFRANBOLU MUZA TURİSTLERE KAVUŞACAKTIR" Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun en kısa sürede turistlere kavuşacağını söyledi. Tüm dünyayı esir alan virüs yüzünden Safranbolu'nun da turistlerden mahrum kalarak payını aldığını ifade eden Köse, "Yapacak bir şey yok, elimizde olan bir şey değil. Bu turistsiz, bir takım tedbirlerin alınarak geçirildiği dönem ilerisi için bizim adımıza iyi bir süreç oldu. Bu virüs ülkemizden komple gitmiştir diye düşünüyorum. Dünya Miras Listesi’ndeki Safranbolu’muzda turistlere kavuşacaktır. Tabi ki, belli tedbirlerle zaman içerisine her yerde olacak olan buluşmalar bizim kentimizde de olacaktır diye düşünüyorum" dedi. Ramazan Bayramı sonrası bazı alanlarda normalleşmenin yaşanacağını aktaran Köse, "Belediye olarak bu süreçte ne yaptıysak, tüm tedbirlerimizi yine yapmaya devam edeceğiz. Belediyenin ötesinde insanların bu tedbirlere dikkat etmesi gerekiyor. Bir takım genelgelerle önerilerde bulunulacak ya da yapması gereken zorunlu tedbirler olacak. Konak sahipleri, restoranlar, lokantalar mutlaka sosyal mesafeyi dikkate alarak düzenlemelerini yapacaklar ki, tekrar ikinci bir dalga olmasın yeniden aynı sıkıntıları yaşamayalım. Bakanlık tarafından gönderilecek genelgeyle yapılacak sınırlamalarda zabıtamızla, emniyet teşkilatımızla bugüne kadar nasıl denetlemelerimizi yaptıysak aynı denetlemeleri konaklar ve restoranlar için yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Konak, restoran ve kafelerde gerekli temizlik çalışmasının yapılacağını vurgulayan Köse, şunları kaydetti: "Biz berber ve kuaförler açılmadan önce bu süreci çok zor geçiren, para kazanmadan geçiren esnafımıza destek olmak için onların dükkanlarını dezenfekte etmiştik, hijyen kiti vermiştik. Aynı şeyi restoran ve kafe sahipleri için yapacağız. Açılmalarıyla ilgili genelde çıktıktan sonra işyerlerini dezenfekte edeceğiz, temizlik kitlerimizi hazırladık."

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

27 Kasım, 2024 15:35

Özçelik-İş Sendikası’ndan Teşkilat Eğitimleri

Özçelik-İş Sendikası’ndan Teşkilat Eğitimleri
A+ A-

Özçelik-İş Sendika tarafından Eylül-Aralık 2024 tarihleri arasında düzenlenen eğitimler kapsamında, dördüncü grup teşkilat eğitimleri gerçekleştirildi.

Ankara-Kızılcahamam’da işyeri temsilcilerine ve kadın komite üyelerine yönelik yapılan eğitim programının açılış toplantısına Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci’nın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Aydın Baysal, eğitimciler Prof. Dr. Mehmet Merve Özaydın, Doç. Dr. Mehtap Yücel Bodur ve Rahim Aladağ katıldı.
Açılış toplantısı öncesinde Genel Başkan Değirmenci, teşkilat mensupları tarafından meşaleler eşliğinde karşılanırken, “Teşkilat seninle gurur duyuyor” “İşte başkan işte sendika” sloganları ile karşılandı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Yunus Değirmenci, teşkilat mensuplarına, üyelere hizmet yolunda, tavsiye ve önerilerde bulunurken, sendikal mücadeledeki deneyimlerini de paylaştı.
Yapılan konuşmanın ardından Genel Başkan Değirmenci teşkilat mensuplarıyla fotoğraf çekildi. Toplantı sonrası Değirmenci, teşkilat mensuplarıyla görüşmeler yaparak, işyerlerinin mevcut durumu ve üyelerin talep ve beklentilerine ilişkin bilgi aldı.
Açılış toplantısının tamamlanmasıyla başlayan eğitimler  "Güçlü Temsil, Güçlü Sendika"  sloganıyla yapıldı. Ardından "Sendikal Örgütlenme Bilinci ve Becerileri", "Teşkilatlanma Kültürü ve Etkili Temsil", "Toplu İş Hukuku", "Protokol ve Nezaket Kuralları " ve "Sendikal İletişim"  gibi konu başlıklarına ait eğitimler, alanlarında uzman isimler tarafından verildi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Eskipazar Eczanesi
Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

100. Yıl Eczanesi
100. Yıl Eczanesi
Adres

100.Yıl Mahallesi 1003 Caddesi, No:26-28/a Karabük

Telefon

(370) 433-4400

Ülkü Eczanesi
Ülkü Eczanesi
Adres

Şirinevler Mahallesi, Mehmet Akif Caddesi, No:1 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 415-1350

Ateş Eczanesi
Ateş Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Kaya Erdem Caddesi, No:33/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-1113

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455